Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Να καταργηθεί η κάθε κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων”

“Να καταργηθεί η κάθε κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ανακοίνωσή του το ΣΧΕΔΙΟ Β του Αλέκου Αλαβάνου ζητά την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης όλων των κομμάτων.

Συγκεκριμένα, το κόμμα αναφέρει ότι “η χρηματοδότηση των κομμάτων από τον κρατικό προυπολογισμό, εξελίχθηκε εδώ και δεκαετίες σε ιδιαίτερα αμαρτωλή και σκανδαλώδη ιστορία. Βεβαίως, πρόθεση του νομοθέτη της μεταπολίτευσης ήταν να διασφαλίσει την οικονομική αυτοτέλεια των πολιτικών σχηματισμών, ώστε να περιορισθούν οι εξαρτήσεις τους. Το αποτέλεσμα όμως, προκαλεί αποστροφή στον ελληνικό λαό, αφού στην πραγματικότητα οδήγησε στη δημιουργία μιας ιδιότυπης κομματικής νομενκλατούρας και σε στρατιές κρατικοδίαιτων κομματικών στελεχών. Επιπλέον τα ιλιγγιώδη ποσά που διακινούνταν προς τους κομματικούς μηχανισμούς και τα οποία μάθαινε η Κοινή Γνώμη, δημιουργούσαν αίσθημα απόλυτης άρνησης προς την πολιτική διαδικασία και συντελούσαν στην διάχυση ακραίων λαικιστικών απόψεων. Ενίσχυαν δηλαδή, την ακροδεξιά ρητορεία”.

Και συνεχίζει: “Φυσικά, κανέναν δεν ξεγελάει η απόφαση της Κυβέρνησης που καταρρέει, να μειώσει τα σχετικά κονδύλια. Τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν, ήταν επί σαράντα χρόνια οι βασικοί απορροφητήρες του δημόσιου χρήματος, το οποίο συχνότατα ενθυλάκωναν με αδιαφανείς διαδικασίες τα μεγαλοστελέχη τους. Επιπλέον, λογικό θα φαινόταν να περισταλούν οι συγκεκριμένες δαπάνες πολύ πριν οδηγηθούν σε βίαιη φτωχοποίηση μισθωτοί και συνταξιούχοι. Και δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε πως είναι προκλητική η θέση άλλων εναντίον της μείωσης έστω, σ αυτήν την περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης.

Εμείς, το Σχέδιο Β, δικαιούμαστε να προβάλουμε τη θέση μας για το τεράστιο αυτό ζήτημα, αφού κατατέθηκε για δημόσια διαβούλευση, πριν ένα ολόκληρο χρόνο. Στο κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης μας, μεταξύ των άλλων μέτρων που πρώτοι προτείναμε, αναφέρεται:

«Καταργείται κάθε κρατική οικονομική ενίσχυση των κομμάτων, τα οποία είναι εθελοντικές οργανώσεις ομοιδεατών και όχι επαγγελματικοί στρατοί για την κατάληψη του κράτους. Η Πολιτεία επιτρέπεται να στηρίζει τη δράση τους μόνο με μέτρα μηδενικού βάρους για τον Ελληνα φορολογούμενο. Λ.χ, την παραχώρηση αχρησιμοποίητων κτιρίων του Δημοσίου, για την στέγαση γραφείων. Την υποχρέωση στις εταιρείες συγκοινωνιών για δωρεάν μετακίνηση των βουλευτών κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικών συνόδων. Την υποχρέωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης για σταθερες ζώνες προβολής των κομμάτων, με τον τρόπο που γίνεται στην προεκλογική περίοδο. Τη δυνατότητα προσφυγής των βουλευτών σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα για επιστημονική στήριξη τους κ.α.»

Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται και όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Yπέρ της περιφοράς του Επιταφίου ο Αλαβάνος – Τον στηρίζει και ο Βελόπουλος

Σας έλειψαν; Αλαβάνος, Λαφαζάνης, Γλέζος, Λαπαβίτσας επέστρεψαν (πάλι) με μέτωπο!… Ακούραστοι!

Ο Αλαβάνος φτιάχνει νέο κόμμα – Ποιοι θα είναι μαζί του

Μειώνεται η ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων – Τσουχτερά πρόστιμα από την 1η Γενάρη

Πόσα χρήματα θα μοιραστούν τα πολιτικά κόμματα από κρατική χρηματοδότηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...