ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάνης Βαρουφάκης, Δημόσια Διοίκηση, Ελάφρυνση Χρέους, Ολιγαρχία,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
Ο Νίκος Δένδιας πρώτος Έλληνας ΥΕΘΑ στην Ιαπωνία: Ελληνοϊαπωνική αμυντική συνεργασία και Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τον περασμένο Ιανουάριο όταν στάθηκα δίπλα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητήσαμε από τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την αποφασιστικότητά μας να βάλουμε ένας τέλος στα πακέτα διάσωσης που έσπρωξαν στην Ελλάδα στη μαύρη τρύπα, αναφέρει σε άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Και πρόσθέτει: Η κυβέρνηση επέστρεψε στις 20 Σεπτεμβρίου με την αντίθετη εντολή: να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα διάσωσης και μάλιστα στην πιο τοξική εκδοχή του.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι κινείται σε πολύ λεπτό πάγο, έχοντας να εφαρμόσει ένα δημοσιονομικό πρόγραμμα που δεν μπορεί να επιτύχει και μια μεταρρυθμιστική ατζέντα που απεχθάνονται οι υπουργοί του.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης, ο έλληνας πρωθυπουργός έχει δύο γραμμές άμυνας προκειμένου να αντιμετωπίσει το επερχόμενο «τσουνάμι πόνου». Η πρώτη αφορά την ελάφρυνση χρέους και η δεύτερη το παράλληλο πρόγραμμα με στόχο να απαλύνει τις συνέπειες των μέτρων. Και οι δύο γραμμές είναι πορώδεις, αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης.
Δεδομένου ότι η ελάφρυνση χρέους δεν θα είναι όσο μεγάλη θα έπρεπε, το «παράλληλο πρόγραμμα» είναι η μόνη ελπίδα για την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει. Όπως όμως υποστηρίζει, για να φέρει αποτελέσματα πρέπει να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα η αναποτελεσματικότητα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και τους Έλληνες «ολιγάρχες».
«Ο Τσίπρας έχει να σκοτώσει δύο δράκους. Την ανικανότητα της δημόσιας διοίκησης και την ολιγαρχία» λέει χαρακτηριστικά.
























































