Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άδωνις σε φαρμακοποιούς: Παρασύρετε τον κλάδο σας στην καταστροφή

Άδωνις σε φαρμακοποιούς: Παρασύρετε τον κλάδο σας στην καταστροφή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα άκρα είναι η σύγκρουση του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργάδη με τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι πραγματοποιούν από χθες απεργία διαρκείας διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων καθώς και στην πώληση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα και περιλαμβάνονται στο σχετικό νομοσχέδιο που αναμένεται να έλθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Ο κ. Γεωργιάδης και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, διασταύρωσαν τα ξίφη τους το πρωί στον αέρα του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ο κ. Θεοδοσιάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κορόιδεψε τους φαρμακοποιούς, καθώς δεν τηρήθηκαν ορισμένες δεσμεύσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ περιείχε 45 σημεία που αφορούσαν στα φαρμακεία, εκ των οποίων το υπουργείο Υγείας απέκλεισε πέντε, μεταξύ των οποίων και το σχετικό με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η πρόταση της έκθεσης του ΟΟΣΑ ήταν να μπορεί να αγοράζει φαρμακείο ο οποιοσδήποτε Έλληνας, κάτι το οποίο και απερρίφθη όπως έγινε και με την πρόταση της τρόικας για άρση των πληθυσμιακών κριτηρίων.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ακόμη ότι κάποιοι συνάδελφοί του στην κυβέρνηση εισηγήθηκαν να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα της τρόικας με βασικό επιχείρημα ότι οι Έλληνες φαρμακοποιοί είναι κακομαθημένοι και θα κάνουν απεργία διαρκείας ό,τι κι αν συμβεί.

Αντίθετα, ο ίδιος, όπως είπε, ξόδεψε δύο μήνες για να διαπραγματευτεί με την τρόικα για τα ζητήματα αυτά.

«Αυτά τα θεωρείται ασήμαντα και πάτε σε απεργία διαρκείας, άρα σε πυρηνικό πόλεμο με την κοινωνία», είπε ο υπουργός στον κ. Θεοδοσιάδη.

«Η κοινωνία δεν μπορεί να εκβιάζεται», τόνισε και προειδοποίησε τον πρόεδρο του ΠΦΣ: «Θα μείνετε ολομόναχοι… Αμφιβάλλω ότι αν το τραβήξετε θα ακολουθήσουν όλοι οι φαρμακοποιοί… Πάτε να παρασύρετε τον κλάδο σας στην καταστροφή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: «Το ΕΣΥ επί Μητσοτάκη έγινε ΕΓΩ»

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την ομάδα τους στα δημόσια νοσοκομεία – Τέλος η Δημόσια Υγεία

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μη «λερωθεί» από την επιβεβαιωμένη μυστική συνάντηση Παπασταύρου και Μπρατάκου με τον Μαρινάκη

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...