Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντάισελμπλουμ: Tηρήστε τα προαπαιτούμενα για να πάρετε τη δόση

Ντάισελμπλουμ: Tηρήστε τα προαπαιτούμενα για να πάρετε τη δόση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαφές μήνυμα προς την Αθήνα ότι δεν θα υπάρξει εκταμίευση καμιάς δόσης αν δεν ικανοποιηθούν όλοι οι όροι της συμφωνίας απηύθυνε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η Ολλανδία είναι κάθετα αντίθετη στην εκταμίευση οποιασδήποτε δόσης χρημάτων προς την Ελλάδα εάν δεν εκπληρωθούν πρώτα όλοι οι όροι της συμφωνίας, τόνισε ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, σε ενημέρωση του προς το Ολλανδικό κοινοβούλιο.

Ο Ντάισελμπλουμ, μιλώντας ως υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας, θέση που διατηρεί παράλληλα με την Προεδρία του Eurogroup, σε ενημερωτική επιστολή του προς το Ολλανδικό Κοινοβούλιο αναφέρει πως: «Η θέση της Ολλανδίας είναι ότι καμία εκταμίευση των χρημάτων του προγράμματος δεν είναι δυνατή ενόσω δεν διαπιστώνεται ότι έχουν εκπληρωθεί οι όροι που έχουν τεθεί.»

Στην ενημερωτική του επιστολή ο Ολλανδός πολιτικός τονίζει πως τον τελικό λόγο θα έχει το Eurogroup, που θα συζητήσει την τρέχουσα κατάσταση σε ότι αφορά την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος και θα αποφασίσει το κατά πόσο θα χορηγηθεί στην Ελλάδα η πρώτη από τις δύο υποδόσεις ύψους 2 δις.

Όπως αναφέρει η επιστολή, πριν λάβει τελική απόφαση το Eurogroup, θα προηγηθεί η ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που διεξήγαγε η ΕΚΤ στις Ελληνικές τράπεζες, και βάση των αποτελεσμάτων θα εκτιμηθούν τα κεφαλαιακά ελλείμματα των ελληνικών τραπεζών και θα ξεκινήσει η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.

Με την γνωστοποίηση των αναγκών, οι τράπεζες θα κινηθούν αρχικά σε ιδιωτικούς φορείς για την εύρεση του κεφαλαίου. Ο Ολλανδός πολιτικός αναφέρει πως εάν δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσό, έχει προβλεφθεί ένα ποσό μέχρι 25 δισ. εντός του ESM. Από το ποσό αυτό τα 10 δισ. ευρώ είναι διαθέσιμα σε έναν χωριστό λογαριασμό του ESM. Τα υπόλοιπα 15 δισ. ευρώ μπορούν να διατεθούν μόνον αφού υλοποιηθούν τα προς τούτο απαιτούμενα μέτρα που έχουν οριστεί στο Μνημόνιο».

Υπενθυμίζεται πως σε ομιλία του στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών στη Χάγη την Τρίτη 2 Νοεμβρίου ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει και ευελπιστώ ότι αυτή θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2015».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Μητσοτάκης: Θα αποπληρώσουμε πρόωρα τα δάνεια διάσωσης του πρώτου μνημονίου

Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη για την κινδυνολογία περί κλεισίματος τραπεζών και νέων μνημονίων

Όταν έρχονται τα σύννεφα…

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...