Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργισμένοι οι Πόντιοι ζητάνε από τον Φίλη να παραιτηθεί και από βουλευτής

Οργισμένοι οι Πόντιοι ζητάνε από τον Φίλη να παραιτηθεί και από βουλευτής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα ποντιακά σωματεία οργανώνουν την Πέμπτη πορεία διαμαρτυρίας κατά του υπουργού Παιδείας (στις 16:00 το απόγευμα), στην οποία με ανακοίνωσή της συμμετέχει και η νεολαία των ΑΝΕΛ.

Η υπόθεση Φίλη φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από αυτό που υπολόγιζε το Μαξίμου.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο 48ωρο από τις δηλώσεις άρνησης της Ποντιακής Γενοκτονίας από τον Νίκο Φίλη συμπυκνώνεται στο συμπέρασμα έμπειρων πολιτικών παρατηρητών πως: «έχουμε την πρώτη κυβερνητική κρίση κατά την οποία, το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει την κοινωνία μαζί του αλλά απέναντι».

Την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση αναζητά τρόπους για να σφίξει ακόμα περισσότερο τον κοινοβουλευτικό κλοιό και να εκθέσει τα κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές της συμπολίτευσης – ιδίως των ΑΝΕΛ – με ορισμένους να μην αποκλείουν κατάθεση πρότασης μομφής κατά του υπουργού Παιδείας.

Προς το παρόν το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι οι επίμαχες δηλώσεις αποτυπώνουν προσωπικές θέσεις του υπουργού και δεν εκφράζουν την κυβέρνηση. Εκ του αποτελέσματος όμως δεν είναι ικανές να περιορίσουν τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών του κυβερνητικού στρατοπέδου που προέρχονται από τον πατριωτικό σοσιαλιστικό χώρο.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων με αφορμή τη νέα δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας, επισημάνει ότι:

Οι προσωπικές απόψεις ασφαλώς και μπορούν να είναι ανεκτές, ακόμη και όταν είναι ακατανόητες, ακόμη και όταν είναι προϊόν καπηλείας της δημοσιότητας, που απολαμβάνουν κάποιοι, χάρη στο κυβερνητικό ή άλλο δημόσιο αξίωμά τους.

Όμως θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε το ψήφισμα, που εξέδωσε η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών, με το οποίο αναγνωρίζεται η Εθνική εκκαθάριση που υπέστησαν οι Ελληνικοί πληθυσμοί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς, ανήκει στη νομική κατηγορία των εγκλημάτων Γενοκτονίας όπως αυτή ορίστηκε από τον ΟΗΕ το 1948.

Μήπως ο σημερινός υπουργός Παιδείας θα ήθελε να παρέμβει και προς τον Ο.Η.Ε., προκειμένου να … διορθωθεί ο ορισμός της Γενοκτονίας, ώστε να ταιριάζει στα μέτρα του;

Το προμελετημένο έγκλημα, η προσχεδιασμένη, συστηματική και ολοκληρωτική εξόντωση φυλής ή έθνους (1913-1922) ως συνέπεια του τουρκικού εθνικισμού και ως κρίσιμη πτυχή της «τελικής επίλυσης του τουρκικού προβλήματος των μειονοτήτων» στοιχειοθετεί το έγκλημα της Γενοκτονίας.

Η Συλλογική Μνήμη, η Συλλογική Συνείδηση, παραπέμπει απόλυτα στη Γενοκτονία και όχι στην Εθνοκάθαρση.

Στα ιερά χώματα του Πόντου, εξοντώθηκαν μαζικά και κατά παράβαση των πιο στοιχειωδών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, χιλιάδες πρόγονοί μας από τις δυνάμεις της Ρατσιστικής Ομάδας του Κεμάλ Μουσταφά Πασά. Τα 353 χιλιάδες θύματα που εξοντώθηκαν βίαια και με απάνθρωπα μέσα και Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ παραμένει νωπή.

Για τα εγκλήματα γενοκτονίας δεν υπάρχει παραγραφή.

Η σημερινή συγκυρία και η Διεθνής αναταραχή δεν προσφέρονται για αμετροεπείς δηλώσεις, που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας δικαιώματα και συμφέροντα.

Ούτε μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στις Σύγχρονες Γενοκτονίες που συντελούνται, απλά και μόνο επειδή κάποιος Υπουργός έχει κάποια προσωπική άποψη…

Θυμίζουμε στον κ. Φίλη ότι η Ελληνική Βουλή το 1994 ΟΜΟΦΩΝΑ αναγνώρισε την 19 Μαϊου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ζητούμε την άμεση αποπομπή του από την Ελληνική Βουλή και την παράδοση της βουλευτικής του έδρας.

Ευελπιστούμε ότι ο κύριος Πρωθυπουργός θα πράξει τα δέοντα.

Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί.

Εμείς σ’αυτούς απολογούμαστε.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ – Χριστίνα Σαχινίδου

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – Βικτωρία Σαββίδου

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελληνίδα καθηγήτρια του Κέιμπριτζ προσπαθεί να σώσει τα «Ρωμέικα», τα ελληνικά που μιλάνε οι Έλληνες μουσουλμάνοι του Πόντου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Νίνα Κασιμάτη: «Να θριαμβεύσει το Φως της δικαιοσύνης επί του σκότους των γενοκτόνων των χριστιανικών Λαών του Καυκάσου και της Μικράς Ασίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...