ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το πρώτο «αντάρτικο» στον ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό

Το πρώτο «αντάρτικο» στον ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή κριτική εκ των έσω και… επίσημα δέχεται η κυβέρνηση για το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.

Με σκληρή ανακοίνωση της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα «να επανεξετάσει το θέμα και να μην προσθέσει και άλλους στον ήδη μεγάλο αριθμό των νέων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα».

«Ο στόχος θα πρέπει να είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας βασισμένη στους νέους και τις νέες, με πολιτικές που θα φέρουν πίσω τους νέους επιστήμονες και δεν θα δημιουργήσουν νέους μετανάστες» υπογραμμίζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση στην νέα της πρόταση για το ασφαλιστικό, οφείλει να λάβει μέριμνα για τους νέους εργαζόμενους και ανέργους. Την στιγμή που η ανεργία των νέων αγγίζει το 60% και η πλειοψηφία των νέων εργαζομένων βρίσκεται κάτω από καθεστώς μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, βιώσιμο μπορεί να είναι μόνο εκείνο το ασφαλιστικό που θα δίνει την δυνατότητα εργασίας στους νέους κάτω από συνθήκες πλήρης και σταθερής απασχόλησης. Θα πρέπει οι εισφορές να είναι κοινωνικά δίκαιες, πάντα σε συνάρτηση με το εισόδημα του κάθε εργαζομένου.

Σε αντίθεση έρχεται το νέο σχέδιο νόμου, όπου, το ποσοστό των εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους και ελευθέρους επαγγελματίες, δεν προσφέρει καμία ελάφρυνση ενώ αυξάνει τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν. Στις παραπάνω κατηγορίες ανήκει πληθώρα νέων επαγγελματιών και επιστημόνων που κάθε χρόνο οδηγούνται στο κλείσιμο των βιβλίων και την εγκατάλειψη των επαγγελματικών τους φορέων, λόγω των ήδη υπέρογκων εισφορών που καλούνται να καταβάλουν έως σήμερα.

Απαιτούμε, η κυβέρνηση, όπως δεσμεύτηκε, να επανεξετάσει το θέμα και να μην προσθέσει και άλλους στον ήδη μεγάλο αριθμό των νέων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Ο στόχος θα πρέπει να είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας βασισμένη στους νέους και τις νέες, με πολιτικές που θα φέρουν πίσω τους νέους επιστήμονες και δεν θα δημιουργήσουν νέους μετανάστες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τελευταία προειδοποίηση – Τελεσίγραφο της ΕΛ.Α.Σ. του Αλ. Τσίπρα σε Μητσοτάκη και στο «σκυλάκι» του: «Μιλήστε με ονόματα όχι με γαβγίσματα. Αλλιώς βουλώστε το…»

Δημοσκόπηση στη Θεσσαλία: ΝΔ 24,1% – ΕΛΑΣ 16,2% – ΠΑΣΟΚ 11%

Ο Αλ. Τσίπρας έριξε το γάντι στον Μητσοτάκη: Συκοφάντη! Μίλα με «ονόματα και διευθύνσεις τώρα»

Αλ. Τσίπρας: «Η χώρα βουλιάζει στη διαφθορά με αρχιερέα της διαφθοράς τον κύριο Μητσοτάκη»

Δημοσκόπηση ALCO: Kαταρρέει στο 23,4% η ΝΔ – 4 στους 10 δεν έχουν 500 ευρώ στην άκρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...