Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κυριάκος κήρυξε τον πόλεμο στον Καραμανλή με ένα δημόσιο mea culpa

Ο Κυριάκος κήρυξε τον πόλεμο στον Καραμανλή με ένα δημόσιο mea culpa
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή διέβη τον Ρουβίκωνα. Άνοιξε ένα ευρύ πεδίο σύγκρουσης, όχι με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, την οποία επιχείρησε να “στριμώξει” με τσιτάτα για πηχυαίους τίτλους εφημερίδων, αντί για συγκεκριμένες προτάσεις όπως περίμεναν όλοι, αλλά με τον Κώστα Καραμανλή και τον “καραμανλισμό” εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Το ηχηρό και πολλάκις επαναληφθέν mea culpa του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στάση της ΝΔ στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση Γιαννίτση, μπορεί να σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στο εσκυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, την Άννα Διαμαντοπούλου και τον ίδιο τον πρώην υπουργό του Σημίτη που αναζητεί βηματισμό και συμμαχίες για το χώρο της “μεταρρυθμιστικής σοσιαλδημοκρατίας”, αλλά έσκασε σαν βόμβα εντός της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Πληροφορίες του tribune αναφέρουν ότι από χθες έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στο “καραμανλικό” μπλοκ για την αποστροφή του νεόκοπου προέδρου, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο επέλεξε να αποδομήσει πλήρως τα πεπραγμένα της προεδρίας Καραμανλή. Ενδεικτικές της δυσαρέσκειας ήταν οι… γκριμάτσες του ίδιου του Κώστα Καραμανλή αλλά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όταν ο κ. Μητσοτάκης τόνιζε: «Θα χρησιμοποιήσω μία φράση του κ. Γαννίτση: “Για να υπάρχει μία σταθερή λύση στο ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται μία νέα κοινωνική συμφωνία”. Απαιτείται αναγνώριση των λαθών. Εμείς αναγνωρίσαμε τα λάθη μας, ως νέος αρχηγός δεσμεύομαι να μην κάνουμε τέτοια λάθη. Εσείς όμως; Η δική μας παράταξη δεν βοήθησε τότε, αλλά ας μην ξεχνάμε τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε η Ν.Δ., τον νόμο Σιούφα, τον νόμο Πετραλιά».

Η αναφορά αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτέλεσε σύμφωνα με πληροφορίες στρατηγική επιλογή του για την εξυπηρέτηση του “ανοίγματος” στο χώρο του Κέντρου και την προσέλκυση πολιτικών δυνάμεων εντός και εκτός του σημιτικού ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να ξεκινήσει άμεσα τη δεύτερη, μετεκλογική πλέον μάχη, για το οριστικό ξεκαθάρισμα με το “καραμανλικό” μπλοκ, τώρα που διανύει το “μήνα του μέλιτος” με φόρα από την εσωκομματική επικράτηση και με σχεδόν ολόκληρο το μιντιακό κατεστημένο πλέκει καθημερινά το εγκώμιό του.

Στην επιλογή του μάλιστα για να ανοίξει τώρα το μέτωπο με τον καραμανλισμό και να μην ρισκάρει να περιμένει μέχρι το Συνέδριο του Απριλίου που είναι μακρυνό και εγκυμονεί κινδύνους, φαίνεται πως έβαλε το “λιθαράκι” του και το σύστημα Σαμαρά, το οποίο στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη (ποιος να το πίστευε) βλέπει την ευκαιρία να τελειώσει μία και καλή με το πολιτικό κεφάλαιο του πρώην πρωθυπουργού. Ενδεικτικό είναι πως με ένα συβιλλικό τιτίβισμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ακραιφνής σαμαρικός, έσπευσε να δηλώσει υπερήφανος και να επιβραβεύσει το πολιτικό σθένος του νέου προέδρου να συγκρουστεί με τον Κώστα Καραμανλή: “Είμαι υπερήφανος διότι χθες ο Αρχηγός της Αξ. Αντιπολιτεύσεως τόλμησε να πει και δυσάρεστα, αλλά απαραίτητα πράγματα. Ένα μεγάλο βήμα μπρός”.

Για την ιστορία πάντως, η είδηση μπορεί να πέρασε στα ψιλά, αλλά έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία για τη γαλάζια μάχη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέστη ήδη την πρώτη του άτυπη εσωκομματική ήττα ως πρόεδρος της ΝΔ, καθώς ο Δημήτρης Μαραβέλιας, “εκλεκτός” του για τη διαδοχή του Γιώργου Κουμουτσάκου στην παράταξη της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής, μετά την αξιοποίηση του τελευταίου παρά την προεκλογική στήριξη στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχασε την αρχηγία από τον Βασίλη Κορομάντζο, που υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία των γαλάζιων περιφερειακών συμβούλων…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...