Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: “Κόκκινη γραμμή” η αποφυγή μείωσης στις κύριες συντάξεις

Κατρούγκαλος: “Κόκκινη γραμμή” η αποφυγή μείωσης στις κύριες συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με βασική «κόκκινη γραμμή» να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο υπουργός Εργασίας.

Μιλώντας στο Star ο Γιώργος Κατρούγκαλος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ξεκινά τη διαπραγμάτευση με αίτημα να μην περικοπούν ούτε οι επικουρικές συντάξεις.

Αναφερόμενος στην εθνική σύνταξη, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί εισοδηματικά κριτήρια, ενώ χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» και τα 15 χρόνια που προτείνει ως ελάχιστο χρόνο για τη χορήγηση εθνικής σύνταξης.

Σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει στους μισθωτούς η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, την οποία προτείνει η κυβέρνηση, δήλωσε: «Για τους μισθωτούς είναι μία επιβάρυνση, αλλά είναι αναγκαίο κακό, γιατί θα ήταν μεγαλύτερο σοκ η περικοπή των συντάξεων. Γνωρίζετε ότι ο άνεργος συντηρείται σε πολλές περιπτώσεις από συντάξεις, γιατί δεν λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, πέραν των 12 μηνών».

Σε ερώτηση που αφορούσε τις πληροφορίες που θέλουν το ΔΝΤ να ζητά περικοπές και στις κύριες συντάξεις, ο κ. Κατρούγκαλος, δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι αποδέχονται την αρχιτεκτονική της πρότασης της κυβέρνησης, αλλά διαχώρισε τη θέση του Ταμείου, τονίζοντας ότι αυτό έχει μία συντηρητική λογική.

Για το θέμα των αγροτών, ανέφερε πως «η επιβάρυνση για εκείνους που ανήκουν στην τρίτη ασφαλιστική κλάση, και αποτελούν την πλειονότητα, θα είναι το 2017 λιγότερο από 0,50 ευρώ την ημέρα», ενώ προσέθεσε ότι το 88% των αγροτών δηλώνουν εισόδημα κάτω των 2.500 ευρώ, επομένως θα πάνε στην χαμηλότερη ασφαλιστική κλίμακα, άρα θα πληρώνουν ασφάλιστρα για εισόδημα 468 ευρώ.

Σε σχέση με τους ελεύθερους επαγγελματίες, είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να «ελαφρυνθούν» αυτοί που δεν μπορούν να πληρώνουν και διευκρίνισε ότι «κάποιος που είναι σε αναστολή επαγγέλματος δεν είναι δίκαιο να πληρώνει και δεν θα πληρώνει. Αυτό είναι μία από τις βελτιώσεις στην πρότασή μας».

Ειδική αναφορά έκανε στον ρόλο που θα επιδιώξει η κυβέρνηση να διαδραματίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην διαπραγμάτευση.

Σχετικά με την ενοποίηση των ταμείων, είπε ότι «αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν μη ελλειμματικά ταμεία, λόγω της κρίσης και της θηριώδους ανεργίας και γι’ αυτό εντάσσουμε όλα τα ταμεία σε ένα για να μπορέσουμε να ελέγξουμε αυτά τα ελλείμματα».

Υπογράμμισε ότι «τα αδιέξοδα στο ασφαλιστικό τα κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», ενώ ανέφερε ότι «αυτός ο ασφαλιστικός νόμος δεν ήρθε μεταφρασμένος από το εξωτερικό, είναι δικός μας νόμος».

Δήλωσε ότι «το νέο σύστημα βασίζεται σε δύο πολύ απλές αρχές. Ίδιοι κανόνες για όλους για τις εισφορές. Θα δίνουμε το 20% του πραγματικού μας εισοδήματος για να χρηματοδοτούμε την κύρια σύνταξη. Και αντίστοιχα, όμοιοι κανόνες για την απονομή των συντάξεων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

ΒΕΑ: Νέο χαράτσι για τους μικρομεσαίους έως 300 ευρώ το χρόνο από την αύξηση εισφορών

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Θα καταβληθούν μια μέρα νωρίτερα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων και εφάπαξ από 18 έως 22 Δεκεμβρίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...