Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι έγραψε η Δούρου στην Le Monde για μεταναστευτικό, ευρώ και… Καραμανλή

Τι έγραψε η Δούρου στην Le Monde για μεταναστευτικό, ευρώ και… Καραμανλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αιχμές εναντίον της ευρωπαϊκής πολιτικής για την προσφυγική κρίση, οι αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά και οι εκκλήσεις για ενότητα στην Ευρώπη, συνοδεύουν το άρθρο της Ρένας Δούρου που δημοσίευσε η εφημερίδα Le Monde.

Το τρίστηλο άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής, δημοσιεύτηκε στην σημερινή έντυπη έκδοση της κορυφαίας γαλλικής εφημερίδας, υπό τον τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει ρότα και να αναβιώσει την ιδέα ενός κοινού μέλλοντος».

Στην παρέμβασή της στη Le Monde, η Ρ. Δούρου παρατηρεί ότι η «σημερινή μεταναστευτική κρίση δεν αποτελεί παρά αναμενόμενη συνέπεια των θεμελιωδών πολιτικών επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η Περιφερειάρχης Αττικής υπογραμμίζει ότι «οι μεταναστευτικές ροές σήμερα είναι ενδεικτικές μιας διττής αδυναμίας η οποία προσιδιάζει στη δυσλειτουργία του Ευρωπαϊκού μηχανισμού, εξ ου και η ανάγκη για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης». Στο άρθρο επισημαίνονται οι αδυναμίες της ΕΕ, οι οποίες αφορούν την ανεπάρκεια του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος αλλά και την ανικανότητα στην άσκηση κοινής εξωτερικής πολιτικής από τις χώρες-μέλη.

«Η πρώτη αδυναμία σχετίζεται με τη ίδια τη σύλληψη του ευρώ, το οποίο αποδεικνύεται ένα νόμισμα που δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο σε συνθήκες ευμάρειας… Η δεύτερη αδυναμία αφορά στην εξωτερική πολιτική και την κοινή πολιτική ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που αντικατοπτρίζει την έλλειψη ενιαίας πολιτικής βούλησης για την προώθηση σαφών στόχων, τόσο σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας όσο και με εκείνο της Συρίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο άρθρο της στην Le Monde, η Ρένα Δούρου μνημονεύει τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει «μεγάλο Ευρωπαίο».

«Τα λόγια ενός μεγάλου Ευρωπαίου, του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, κατά των σκεπτικιστών και των εχθρών της ευρωπαϊκής ενότητας ηχούν εξαιρετικά επίκαιρα: ‘Τυφλωμένοι από τις επιφανειακές διαφορές, δεν μπόρεσαν να δουν την ενότητα του βάθους’».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...