Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νταβούτογλου: Σημεία που για εσάς θεωρούνται παραβιάσεις, για εμάς δεν είναι

Νταβούτογλου: Σημεία που για εσάς θεωρούνται παραβιάσεις, για εμάς δεν είναι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να δικαιολογήσει τις παραβιάσεις που κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο προσπάθησε ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο κ. Νταβούτογλου έκανε λόγο για βελτίωση της συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ ερωτηθείς για τις τουρκικές παραβάσεις στο Αιγαίο,ισχυρίστηκε ότι «σημεία που για εσάς θεωρούνται παραβιάσεις, για εμάς δεν είναι παραβιάσεις. Και αντιστρόφως».

Σε ότι αφορά στο casus belli, ο τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι η απόφαση το 1996 ελήφθη ως απάντηση σε ελληνικές ενέργειες και κάλεσε τις δύο κυβερνήσεις να αποσύρουν αυτές τις αποφάσεις.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι εχθρικές πολιτικές πήγαν πίσω τις δύο χώρες και ότι η Τουρκία δεν έχει επιθετική στρατηγική απέναντι στην Ελλάδα. «Στο κοντινό μέλλον θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το Αιγαίο μια θάλασσα ειρήνης», συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά την προσφυγική κρίση, ο κ. Νταβούτογλου τόνισε ότι Ελλάδα και Τουρκία μοιράζονται την προσφυγική κρίση, διευκρινίζοντας ότι η Τουρκία έχει υποδεχθεί 2,7 εκατ. Σύρους πρόσφυγες, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να μην υπάρχουν άλλα θύματα στο Αιγαίο.

Ο κ. Νταβούτογλου τόνισε ότι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, δεν θα εμποδιστούν οι διακινητές. Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες που εντοπίζονται στο Αιγαίο, τόνισε ότι θα επιστρέφουν στην Τουρκία, ενώ οι δικαιούντες άσυλο θα μετεγκαθίστανται απευθείας σε χώρες της Ε.Ε.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι απέναντι στους διακινητές, όταν βλέπουμε πτώματα παιδιών στις ακτές μας» είπε και διευκρίνισε ότι όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στην Τουρκία, θα παραμένουν, ενώ θα φεύγουν εκέίνοι που το επιθυμούν και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Εξήγησε επίσης ότι το ποσό των τριών δισ. που ζήτησε η Άγκυρα θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και ζήτησε να γίνει δίκαιη κατανομή των βαρών. Όπως είπε, εκτός από τους Σύρους πρόσφυγες, υπάρχουν και μετανάστες από πολλές άλλες χώρες.

«Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει διάθεση να καταθέσει τα όπλα, συνεπώς κι εμείς πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας» τόνισε ο κ. Νταβούτογλου και ζήτησε να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...