Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αβραμόπουλος: Η ευρωπαϊκή ιδέα κινδυνεύει να δολοφονηθεί εκ των έσω

Αβραμόπουλος: Η ευρωπαϊκή ιδέα κινδυνεύει να δολοφονηθεί εκ των έσω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε διάσκεψη που οργάνωσαν από κοινού το Συμβούλιο της Ευρώπης , το Υπουργείο Εξωτερικών και το Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων, συμμετείχε στο Ναύπλιο ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρντγιορν Γιάγκλαντ, με τον οποίον συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό καθώς και θέματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Επιτρόπου, στην ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ανησυχία του επειδή «τα φαντάσματα του εθνικισμού, του λαϊκισμού, της διαίρεσης έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη, φέρνοντας μαζί τους μίσος και φανατισμό» και «η ευρωπαϊκή ιδέα κινδυνεύει να δολοφονηθεί εκ των έσω».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι «η μεταναστευτική πρόκληση είναι ο καταλύτης που είτε θα διαλύσει ή θα αναπτύξει μια ακόμη πιο ισχυρή Ευρωπαϊκή ενότητα. Το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την αντίδρασή μας».

Τόνισε εξάλλου: «Διαφορετικές εθνικές προσεγγίσεις έχουν πυροδοτήσει την πρακτική επιλογής ασύλου και την παράτυπη μετανάστευση, ενώ έχουμε δει στη συνεχιζόμενη κρίση ότι οι κανόνες του Δουβλίνου έχουν επιβαρύνει με πάρα πολλές ευθύνες λίγα κράτη μέλη.

»Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία, εκείνοι που χρειάζονται προστασία πρέπει να συνεχίσουν να τη λαμβάνουν. Το άσυλο είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Είμαστε σταθερά δεσμευμένοι στην προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών. Οι πολιτικές μας στηρίζονται στις αρχές της μη διάκρισης, της αναλογικότητας, της μη επαναπροώθησης, της πρόσβασης στη δικαιοσύνη και στη βέλτιστη προστασία των συμφερόντων των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...