Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αδειάζουν οι “καραμανλικοί” τον Κυριάκο για την Εξεταστική

Αδειάζουν οι “καραμανλικοί” τον Κυριάκο για την Εξεταστική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιρρήσεις εκφράζουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία και τα capital controls, γεγονός που εμβαθύνει περισσότερο το διχασμό στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν αποτελεί μυστικό ή πληροφορία που έρχεται στη δημοσιότητα για πρώτη φορά ότι οι «καραμανλικοί» διαφωνούν με αρκετά πρόσωπα που στελεχώνουν το στενό πυρήνα συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το κυριότερο παράδειγμα να είναι αυτό του Άδωνι Γεωργιάδη.

Χαρακτηριστικές ήταν οι χθεσινές “βόμβες” Μεϊμαράκη, ο οποίος άδειασε την ηγεσία της ΝΔ και τους… γαλάζιους κύκλους του “Παραιτηθείτε” τονίζοντας ότι “οι κρατικοί μηχανισμοί πρέπει να έχουν plan B”.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερη σημασία δίνουν πολλοί στις αποκαλύψεις Καρατζαφέρη και την έμμεση παραδοχή Βενιζέλου για plan B της κυβέρνησης Παπαδήμου, σε γνώση του Αντώνη Σαμαρά.

Τώρα, όμως, όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr, προέκυψαν αντιρρήσεις κα για την πρόταση που επαναδιατυπώθηκε πρόσφατα, μετά και όσα αποκάλυψε ο Γκάλμπρεϊθ, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη «σκοτεινή περίοδο», όπως τη χαρακτήρισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους οι Καραμανλικοί χαρακτηρίζουν ανεπίκαιρο πλέον το αίτημα για την εξεταστική και ζητούν επί τη ουσίας αναδιατύπωση και εμπλουτισμό της πρότασης, ενόψει της σχετικής συζήτησης στη Βουλή στις 26 Ιουλίου, εστιάζοντας στην αναγκαιότητα επέκτασης της έρευνας προς τα πίσω, δηλαδή στο 2010 όταν η χώρα με Παπανδρέου πρωθυπουργό και Γκάλμπρειθ, Στίγκλιτζ κτλ συμβούλους του, υποχρεώθηκε στον θανάσιμο εναγκαλισμό με τα Μνημόνια.

Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαράς είχε δεσμευθεί πως «όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα κάνει μία Εξεταστική και αυτή θα αφορά μόνο το Μνημόνιο» πράγμα το οποίο ουδέποτε συνέβη. Ως πρωθυπουργός – λένε οι βουλευτές- ο κ. Σαμαράς πήρε πίσω την υπόσχεση του με το αιτιολογικό ότι δεν ήθελε να διαταράξει τη συνοχή της συγκυβέρνησης του με το ΠΑΣΟΚ.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν:

α) να μείνει αδιερεύνητη η σκοτεινή περίοδος Οκτωβρίου 2009 – Απριλίου 2010 ,

β) οι πολιτικοί ιθύνοντες να αποχωρήσουν «με τα χέρια στις τσέπες» και

γ) να υποχρεωθεί η ελληνική οικονομία σε πλήρη εξάρτηση από τους δανειστές και κυρίως από το ΔΝΤ

Αν και αποφεύγουν να στοχοποιήσουν ευθέως τον Μητσοτάκη, οι «καραμανλικοί» διατηρούν την πεποίθηση πως ο πρόεδρος της ΝΔ αναλάβει στο εγγύς μέλλον τον πρωθυπουργικό θώκο θα βρεθεί σε δυσάρεστη θέση. Ο λόγος θα είναι πως δεν θα έχουν αποτυπωθεί επαρκώς τα οικονομικά δεδομένα της χώρας και οι καταστροφικές πρακτικές όσων μεθόδευσαν την έξοδο της από τις χρηματαγορές και αργότερα την επιβολή των capital controls.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...