Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάγκαλος: ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τελείωσαν

Πάγκαλος: ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τελείωσαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια ούτε χρήσιμο ούτε ωφέλιμο. Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πιά” δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του Βήματος ο Θόδωρος Πάγκαλος   για να συμπληρώσει “Δεν θα υπάρξει ούτε ΔΗΜΑΡ. Σ’ αυτές τις εκλογές, σας λέω ότι θα εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ και μου λέτε τώρα εσείς για τη ΔΗΜΑΡ; Αυτό είναι ανέκδοτο!».

Όλες οι δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου στον Βήμα FM:

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα εξουσίας, πιστευτό και εφαρμοστέο. Αυτό το πράγμα το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια. Δεν είναι κόμμα εξουσίας και απ΄ ό,τι φαίνεται δεν έχει τη δυνατότητα να ανακτήσει μια σημαντική παρεμβολή στην πολιτική ζωή του τόπου.

Όχι να είναι πρώτο κόμμα κατ’ ανάγκη, δεν είναι απαραίτητο, αλλά να είναι ένα κόμμα που καθορίζει τις εξελίξεις. Είναι ένα κόμμα συμπληρωματικό, μπορεί να συμπληρώνει τη μια ή την άλλη παράταξη, ανάλογα με το τι είναι απαραίτητο κάθε φορά. Δεν είναι όμως πια το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε.

Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια και δεν είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για τον τόπο και για την παράταξη να το παραγνωρίζεις αυτό. Ποιοι κάνουν πως δεν το βλέπουν; Αυτοί που έχουν συμφέρον από την ύπαρξη μηχανισμών αποστεωμένων, που έχουν αδειάσει από το περιεχόμενο τους και δεν έχουν καμία προοπτική ανάλογη με αυτή που είχαν στο παρελθόν.

Οι μηχανισμοί αυτοί είναι οι αρχηγικοί και ηγετικοί μηχανισμοί. Έχει έναν τέτοιο ο κ. Βενιζέλος, προσπαθεί να δημιουργήσει ξανά από τα ερείπια ο κ. Παπανδρέου, είναι οι δύο άνθρωποι που μας έφεραν εδώ με την αντίθεση τους και την συμπλήρωση τους – όχι που μας έφεραν εδώ σε σχέση με το αν χρειαζόταν το μνημόνιο ή όχι. Με την αντιπαράθεσή τους και την αλλοσυμπλήρωσή τους μας έφεραν εννοώ εδώ ως κόμμα και δεν λέω να εξαφανιστούν από την πολιτική ζωή, διότι δεν το θέλω αυτό για κανέναν και να αντιμετωπίζεται μόνο με τα αρνητικά του και όχι με τα θετικά του.

Και οι δύο έχουν δίκιο, αλλά και οι δύο έχουν άδικο. Εμένα δεν με ενδιαφέρει ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Παπανδρέου.

Με ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ και ότι δεν υπάρχει ως κόμμα πλέον και θα αποδειχθεί αυτό και στις εκλογές πλέον. Έχει κατεδαφιστεί ως κόμμα, διότι ως παράταξη εξακολουθεί να υπάρχει. Λοιπόν, τι θα κάνουμε τώρα; Από τα υλικά της κατεδάφισης θα βγάλουμε πρόκες και ξύλα και θα φτιάξουμε καινούργια; Αυτά τα σανίδια και οι δοκοί με τους οποίους θα φτιάξουμε τα καινούργια είναι δένδρα ακόμα. Δεν τα έχουμε κόψει ακόμα. Υλικό υπάρχει και είναι στην κοινωνία. Όλοι από την κοινωνία βγήκαμε. Αυτό θα συμβεί και για άλλους και δεν θα πεθάνει ο τόπος, δεν θα τελειώσει στον Βενιζέλο και στον Παπανδρέου. Και οι δυο έχουν άδικο, και οι δυο έχουν καταδικαστεί και το ΠΑΣΟΚ ως έκφραση του χώρου από την κοινωνία και δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Ο κ. Κουβέλης είναι ένα πρόσωπο που έχει μια τραγική διάθεση και δεν θα ήθελα να το σχολιάσω, διότι δεν έχει και διάθεση χιούμορ αυτή η ιστορία, όπως στο παρελθόν είχε κάποια πλάκα. Νομίζει ότι έχει κόμμα και κοροϊδεύει κάποιους άλλους ότι έχει κόμμα, ενώ δεν έχει τίποτα και παριστάνει τώρα ότι θέλει κάτι να κάνει… Ξέρετε τι ενοχλεί σ’ αυτά που θέλει να κάνει ο κ. Κουβέλης; Η αίσθηση της δεύτερης προδοσίας της Ανανεωτικής Αριστεράς. Δεν θα υπάρξει ούτε ΔΗΜΑΡ. Σ’ αυτές τις εκλογές, σας λέω ότι θα εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ και μου λέτε τώρα εσείς για τη ΔΗΜΑΡ; Αυτό είναι ανέκδοτο!»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...