Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζάκρη: Στους ΟΤΑ η κανονιστική αρμοδιότητα για αδειοδότηση επιχειρήσεων

Τζάκρη: Στους ΟΤΑ η κανονιστική αρμοδιότητα για αδειοδότηση επιχειρήσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν αφαιρείται η κανονιστική αρμοδιότητα από τους ΟΤΑ σε ότι αφορά τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων και τους ελέγχους, αλλά απλοποιούνται οι διαδικασίες με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας και των χρονοβόρων διαδικασιών που ταλανίζουν τους πολίτες».

Αυτό τόνισε η υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη στο πλαίσιο συνάντησης με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, υπό τον πρόεδρό της, Γιώργο Πατούλη, το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και το δήμαρχο Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου «Νέο Θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις», που αφορούν μεταξύ άλλων και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αποσκοπούν στην ενίσχυση της διαφάνειας, τη μείωση της γραφειοκρατίας και των καθυστερήσεων.

Η κα Τζάκρη σημείωσε επίσης, ότι «είναι καιρός από τον έλεγχο δικαιολογητικών να περάσουμε σε αποτελεσματικούς ελέγχους των καταστημάτων εν λειτουργία. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η νέα νομοθετική πρωτοβουλία η οποία εναρμονίζεται με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ακολουθήσει νέα νομοθετική πρωτοβουλία που θα αφορά στη θεσμοθέτηση των ελέγχων στην νέα αυτή βάση και εξ αυτού του λόγου ζητείται εκ νέου η συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, με τη νομοθετική πρωτοβουλία καταργούνται όλα τα περιττά δικαιολογητικά, μειώνεται η εμπλοκή της Διοίκησης στην έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ πλήττονται δραστικά εστίες καθυστέρησης και πιθανής διαφθοράς που ενδέχεται να ενδημούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλειστά τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή 05/12 λόγω της κακοκαιρίας «Byron»

Λόφος Στρέφη: Επαναλειτουργεί ο «Εξωστρεφής» – Παραχωρείται δωρεάν σε κοινωνικούς φορείς

O Δήμος Κηφισιάς ξεκινά πρόγραμμα για εκπαίδευση άμαχου πληθυσμού σε θέματα Πολιτικής Άμυνας

Ο Δούκας βρήκε «ηρωισμό» να περιβληθεί με το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Στην Αμαλιάδα εγκαινιάστηκε το πρώτο μνημείο για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Κύπρου που κατέφυγαν το 1974 στην Ελλάδα – Μητροπολίτης Ησαΐας: «Η Ελλάδα είναι για εμάς μητέρα πατρίδα· το αίμα νερό δεν γίνεται»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...