Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φίλης: “Ευτυχώς ο Θεός δεν ακούει τους Αμβρόσιους – Με αποκάλεσε χοντρό και φίδι” (βίντεο)

Φίλης: “Ευτυχώς ο Θεός δεν ακούει τους Αμβρόσιους – Με αποκάλεσε χοντρό και φίδι” (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δριμεία επίθεση κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου εξαπέλυσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στην διάρκεια της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία, υποστηρίζοντας ότι απειλείται η ζωή του από αυτά που κάνει και λέει ο Μητροπολίτης.

«Ο Αμβρόσιος κυκλοφόρησε φυλλάδιο στην επαρχία με φωτογραφία μου. Με αποκαλεί φίδι και έχει ένα γνωμικό, δεν ξέρω που το βρήκε, ότι όλοι οι χοντροί είναι βλάκες. Τόσο προσβλητική επίθεση. Όχι απέναντι σε μένα. Απέναντι στους ανθρώπους που είναι υπέρβαροι. Προσβλητική επίθεση στους ανθρώπους με υπνική άπνοια. Μια αντιχριστιανική εκστρατεία προς το άτομο» τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας συνέχισε λέγοντας πως πριν από λίγες ημέρες ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος χτύπησε τις καμπάνες προκειμένου να προαναγγείλει τον θάνατο του.

“Είναι το επόμενο βήμα από το να μου σαπίσει το χέρι. Ευτυχώς ο Θεός μακρόθυμος δεν ακούει τους Αμβρόσιους” είπε ο Νίκος Φίλης και συνέχισε λέγοντας ότι “αλλά μπορεί κάποιος από τους λεβέντες, όπως αποκάλεσε ο Αμβρόσιος αυτούς της Χρυσής Αυγής, οργανωμένος ή ανοργάνωτος εμφορούμενος από μίσος να θελήσει να υποκαταστήσει και τον Θεό. Δεν τον φοβάμαι αλλά είναι θέμα δημοκρατικής τάξης να τοποθετηθεί η Εκκλησία”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Ακόμη ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στην στάση της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της Κατοχής και της δικτατορίας με αφορμή την αναφορά του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι ο παππούς του ήταν ιερέας, μέλος του ΕΑΜ και εκτελέστηκε από τους Ναζί το 1944.

«Ό,τι είπα για τη στάση της Εκκλησίας δεν αφορά σε όλους. Ξεχωρίζω δύο προσωπικότητες. Η μία ήταν ο παπά Γιώργης Πηρουνάκης στην Ελευσίνα με το κήρυγμα που έκανε κάθε Κυριακή. Η δεύτερη προσωπικότητα ήταν ο πατήρ Τιμόθεος Λαγουδάκης. Ένας λεβέντης από την Κρήτη, διάκος ήταν, τον οποίο γνώρισα όταν έψελνα στον Άγιο Νικόλαο. Το βράδυ του Πολυτεχνείου χτύπησε τις καμπάνες. Ήταν όμως ελάχιστοι. Οι πολλοί ήταν συνεργασία. Αν δεν αρέσει αυτή η ιστορία ας ξαναγραφεί», υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κύπρος: Ο Ταμασού Ησαΐας ασυνθηκολόγητος απέναντι στη δεισιδαιμονία – Καλεί τα θύματα της αγυρτείας να την καταγγείλουν

Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου τίμησε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Public Issue: Χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών σε Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πολιτικούς και Βουλή

Μεγαλειώδης παρέλαση της Μητρόπολης Ταμασού για τις Εθνικές Επετείους με 12μετρη ελληνική σημαία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...