Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η παρουσία Τσίπρα – Βασιλειάδη στο “Καραϊσκάκης” δεν ήταν τυχαία

Γιατί η παρουσία Τσίπρα – Βασιλειάδη στο “Καραϊσκάκης” δεν ήταν τυχαία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονη σημειολογία χαρακτηρίζει την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παρακολουθήσει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με τη Βοσνία.

Πέραν του ότι ο πρωθυπουργός είναι γνωστός ποδοσφαιρόφιλος και φίλαθλος του Παναθηναϊκού, η πρωτοβουλία του να πάει με τον νέο μεν, μπαρουτοκαπνισμένο δε, υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, την ώρα που η κυβέρνηση ανοίγει μέτωπο με τη μαφία του ποδοσφαίρου στέλνει πολλαπλά μηνύματα προς όλους τους… αποδέκτες.

Η έκτακτη σύσκεψη που συνεκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία και της ΕΥΠ διά του Γιάννη Ρουμπάτη, την επομένη της μαφιόζικης εμπρηστικής επίθεσης στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Γ. Μπίκα σχετίζεται άμεσα με τη χθεσινή “επίσκεψη” στο “Καραϊσκάκης”.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας σφοδρό πόλεμο σε όλα τα μαφιόζικα συμφέροντα που έχουν εμφυλοχωρήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Γιώργο Βασιλειάδη μάλιστα να αποτελεί τον “άνθρωπο της ειδικής αποστολής” με εντολή να μην σταματήσει πουθενά από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ήδη η διακοπή του πρωταθλήματος, η απειλή με Grexit όσων ΠΑΕ αρνούνται να συμμορφωθούν και η συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής στις έρευνες αποτελούν μονάχα την αρχή από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα παρθούν το επόμενο διάστημα.

Για αυτό το λόγο και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την επίσκεψη Ομπάμα και την αξιολόγηση, επέλεξε να σταθεί στη δημόσια εμφάνιση δίπλα στον Γιώργο Βασιλειάδη στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος, στέλνοντας το μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς:

Ή θα καθίσετε όλοι μαζί στο τραπέζι με τη συντατεγμένη πολιτεία και θα εκλείψουν αντίστοιχα φαινόμενα ή ο υπουργός έχει την πλήρη στήριξή μου να προχωρήσει σε ό,τι απαιτείται για να επέλθει η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Χαρακτηριστικά των προθέσεων της κυβέρνησης ήταν τα όσα είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης μετά το τέλος του παιχνιδιού.

«Ήταν πολύ ωραίο παιχνίδι και το ευχαριστηθήκαμε. Το θέμα είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο όπως πήγε το παιχνίδι. Η Πολιτεία είναι εδώ, θα κάνει το καθήκον της και θα στηρίξει το υγιές κομμάτι», υπογράμμισε.

«Όλος ο αθλητισμός είναι γιορτή, αλλά έχουμε κάνει το ποδόσφαιρο θέμα της δικαιοσύνης και του κοινού ποινικού δικαίου. Επειδή φτάσαμε στο σημείο μηδέν, ελπίζω ότι δεν έχει παρακάτω. Από εδώ και στο εξής μπαίνουμε σε άλλη μέρα», συμπλήρωσε ο κ. Βασιλειάδης.

Ο υφυπουργός ρωτήθηκε για τη συνεργασία με τον προκάτοχό του και νυν υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

«Εμείς θα βάλουμε τους κανόνες μέσα στο γήπεδο και εκείνος στον τομέα της δικαιοσύνης, ενώ υπάρχει και το κομμάτι της δημόσιας τάξης. Ακόμη έχουμε πολλά βήματα και είμαστε αποφασισμένοι να τα κάνουμε όλα. Δίνουμε το μήνυμα πως φαινόμενα του παρελθόντος δεν θα γίνουν ανεκτά. Η Πολιτεία δεν δέχεται “παράγκες” ή συμμορίες, που έχουν φτάσει το ποδόσφαιρο σε αυτό το σημείο», απάντησε.

Τέλος, μιλώντας για τα «θέλω» του πρωθυπουργού επί του θέματος, όπως αυτά εκφράστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη για το ποδόσφαιρο, ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε: «Μας είπε ότι δεν κάνουμε πίσω, προχωράμε για την εξυγίανση και την κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης:

Οργισμένη αντίδραση Βασιλειάδη στο πανό της ντροπής για Σρεμπρένιτσα

Τρομερές ατάκες στα αποδυτήρια από Τσίπρα – παίχτες

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Έγραψαν Ιστορία οι νέοι του Ολυμπιακού – Στον τελικό του Youth League

Έγραψε Ιστορία ο Ολυμπιακός: Στους «4» του Conference League – Νίκησε στα πέναλτι τη Φενέρμπαχτσε

Τέλος το ευρωπαϊκό όνειρο του ΠΑΟΚ – Έχασε από τη Μπριζ 2-0 στην Τούμπα

«Μπάχαλο» η Κλαμπ Μπριζ: «Ανταρσία» Όλσεν – Έφυγε από την Ελλάδα λίγο πριν τη ρεβάνς με ΠΑΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...