Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς “βλέπει” ο γερμανικός Τύπος τη συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας

Πώς “βλέπει” ο γερμανικός Τύπος τη συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η έκδηλη ανακούφιση στα πρόσωπα των συμμετεχόντων στο Eurogroup της Μάλτας καταγράφεται σε όλες τις ανταποκρίσεις του γερμανικού τύπου για την ευτυχή έκβαση της συνόδου. Βέβαια, όπως επισημαίνει η Handelsblatt, πρόκειται για ένα πρώτο βήμα, επειδή ανάμεσα στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ συνεχίζει να επικρατεί βαθιά διαφωνία.

Ωστόσο «η συμφωνία της Παρασκευής θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό μετά από καυγάδες μηνών για τις μελλοντικές μεταρρυθμίσεις» σημειώνει ο σχολιαστής της «Διαμάχες σημειώθηκαν και ανάμεσα στους δανειστές με το ΔΝΤ να ζητά πιο δραστικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό. Η ατέρμονη διελκυστίνδα έριξε την Ελλάδα σε νέα φάση αβεβαιότητα, κάτι που επιβάρυνε το τραπεζικό της τομέα…αλλά ευτυχώς μπήκε τέλος, γιατί όπως είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κανείς δεν έχει συμφέρον από την αναζωπύρωση μιας νέας ελληνικής κρίσης».

Η Wirtschaftswoche επιχειρεί να δει τις εξελίξεις της Μάλτας υπό άλλη οπτική γωνία. «Κλιμάκωση όπως τότε απεφεύχθη, αλλά η κατάσταση στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά καλή είναι», γράφει.

«Η χώρα είναι μακριά από την επιστροφή της σε μια σταθερή οικονομική ανάπτυξη. Αυτό γίνεται τώρα σαφές μετά από μακρές προσπάθειες των δανειστών να δείξουν ότι τάχα η οικονομία της Ελλάδας ανακάμπτει…. Σε μια χρονιά με εκλογές στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, οι δανειστές παραπλάνησαν την κοινή γνώμη».

Στο περιοδικό Der Spiegel του Σαββάτου αρθρογράφοι του περιγράφουν τις πιέσεις που ασκεί το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στην καγκελάριο ζητώντας της να χαλαρώσει τους όρους για μεταρρυθμίσεις στις χώρες της νότιας Ευρώπης.

Διαβάζουμε μεταξύ άλλων στο άρθρο: «Η διαμάχη για την Ελλάδα αποτελεί πρόγευση αυτού που περιμένει τη Μέρκελ στο θέμα Ευρώπη από το SPD…ο Μάρτιν Σουλτς και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχουν συμφωνήσει στην εξής μοιρασιά των ρόλων: όταν πρόκειται για την Ευρώπη ο υποψήφιος καγκελάριος θα αποφεύγει να παίρνει θέση για να αποκτήσει στίγμα στην εσωτερική πολιτική, αντίθετα ο Γκάμπριελ ως μέλος της κυβέρνησης θα αναλάβει τον μικροπόλεμο με τον Σόιμπλε, και όταν ο υπουργός Οικονομικών λέει ότι τα χρήματα από μόνα τους δεν επαρκούν, τότε θα του απαντά ο Γκάμπριελ ότι τα μέτρα λιτότητας από μόνα τους επίσης δεν επαρκούν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΔΝΤ: Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν επιτρέπει στην Αίγυπτο να «ξεφύγει» από το ΔΝΤ – Πρόσφυγες για χρέος

ΤΟ ΔΝΤ ζητάει από τον Μητσοτάκη πάγωμα αυξήσεων μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων

Οι φωτιές της Ελλάδας κάλυψαν με καπνό τη Μάλτα και τη Σικελία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...