Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Γιάννης Σγουρός στο tribune: Το χρώμα μου είναι λευκό – Έχω “αχρωματοψία”

Γιάννης Σγουρός στο tribune: Το χρώμα μου είναι λευκό – Έχω “αχρωματοψία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το χώμα μου είναι λευκό. Έχω αποδείξει ότι έχω «αχρωματοψία», δηλώνει στη συνέντευξη του στο tribune.gr ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, προκαταλαμβάνοντας τα πολιτικά κόμματα που πιθανώς θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την ενδεχόμενη επανεκλογή του στην Περιφέρεια στις εκλογές της Κυριακής.

Ο Γιάννης Σγουρός, εκτιμά ότι οι πολίτες την Κυριακή θα τον δικαιώσουν και θα του δώσουν την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο του στην Αττική.

Ως βασικές προτεραιότητες του αναφέρει ότι θα είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, η μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και η ολοκλήρωση όλων των μεγάλων έργων υποδομής στην Αττική, τονίζοντας ότι για τους σκοπούς αυτούς θα διατεθούν περισσότερα από 4 δις ευρώ.

Ακόμη, τονίζει ότι η διοίκηση της Περιφέρειας δεν είναι κομματικό μετερίζι και ότι θα συνεχίσει να διοικεί επιδιώκοντας την σύνθεση απόψεων και επιζητώντας την ομοφωνία στη λήψη αποφάσεων.

Διαβάστε όλη τη  συνέντευξη του Γιάννη Σγουρού στο Tribune:

Αυτή την Κυριακή δίνετε την τελική μάχη για την Περιφέρεια Αττικής. Θεωρείτε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει;

Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να παρατήσουμε το έργο μας στη μέση. Πρέπει να ολοκληρωθούν τα αναπτυξιακά έργα στην Αττική. Πιστεύω ότι θα αποτυπωθεί αυτό στο αποτέλεσμα των εκλογών. Ήδη, χωρίς καμία διαφημιστική καμπάνια, παρά μόνο με το έργο μας, φθάσαμε σε ένα αποτέλεσμα ικανοποιητικό. Την ερχόμενη Κυριακή οι πολίτες θα μας δικαιώσουν.

Σε περίπτωση επιδοκιμασίας σας από τους εκλογείς της Αττικής αλλά και στην αντίθετη περίπτωση αποδοκιμασίας σας, ποιες πιστεύετε ότι είναι οι αιτίες;

Όλα στην ώρα τους. Ξέρετε, είναι μια διαδικασία διαρκείας, επώδυνη αλλά απαραίτητη και εποικοδομητική. Αλλά είναι πολύ νωρίς για να προβώ σε μια τέτοια δημόσια τοποθέτηση, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Οι προεκλογικοί διαξιφισμοί σε υψηλούς τόνους με τους αντιπάλους σας, θα αποτελέσουν εμπόδιο στην μετέπειτα συνεργασία σας ή θα παραμερίσετε τις όποιες διαφορές και σκοπεύετε να εργαστείτε συλλογικά για το καλό της Περιφέρειας;

Έχουμε έμπρακτα αποδείξει στον στίβο της αυτοδιοίκησης ότι είμαστε υπέρμαχοι της συλλογικότητας για το καλό των πολιτών. Ουδέποτε λειτουργήσαμε με κομματικές σημαίες ή μνησικακίες και μικρότητες. Επιπλέον, ουδέποτε προχωρήσαμε σε χαρακτηρισμούς και συκοφαντίες προκαλώντας τους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων. Είναι όμως χρέος δικό μου να απαντώ όταν με προσβάλλουν προσωπικά. Είναι θέμα αξιοπρέπειας και αρχών. Δεν είμαι εγώ που επιτέθηκα συκοφαντικά στην κα Δούρου. Εγώ αναφέρθηκα μόνο στο έργο και το πρόγραμμα της παράταξής μου. Πάντοτε σε όλη μου τη διαδρομή έχω ανοιχτά τα αυτιά μου σε μια καλή πρόταση από όπου κι αν προέρχεται.

Αυτή την πενταετία ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας και ποιο το όραμά σας για την Αττική;

Οι προτεραιότητές μας για τη νέα πενταετία συνοψίζονται σε τρεις άξονες:

1) Συμβολή στην καταπολέμηση της ανεργίας που έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα. Θα το πετύχουμε με συγκεκριμένες δράσεις, πλήρως κοστολογημένες και με εξασφαλισμένους πόρους.

2) Η μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Με το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, θα έχουμε τη δυνατότητα για πρώτη φορά, να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική αφού έχουμε εξασφαλίσει 300 εκ. ευρώ. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε τα έργα κοινωνικών υποδομών σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

3) Η ολοκλήρωση όλων των μεγάλων έργων υποδομής που έχει ανάγκη η Αττική για τα στερεά και τα υγρά απόβλητα. Υποδομές που καρκινοβατούσαν για 30 χρόνια, εμείς τις ξεκινήσαμε και την επόμενη πενταετία θα ολοκληρωθούν, είτε το πιστεύουν κάποιοι είτε όχι.

Το σύνολο των πόρων που θα διατεθούν στην Περιφέρεια Αττικής τα επόμενα 5 χρόνια φτάνει τα 4 δις 188 εκατ. ευρώ.

Το όραμά μας είναι να δούμε το έργο μας να ολοκληρώνεται και να βάλουμε τις βάσεις για καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους τους πολίτες της Αττικής.

Πώς κρίνετε τη στήριξη που δημοσίως δήλωσε, δια μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι θα σας δώσει η Νέα Δημοκρατία στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών;

Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένως, το χρώμα μου είναι το λευκό.

Ποτέ δεν έκρυψα την πολιτική μου ταυτότητα αλλά και από την άλλη προσωπικά ποτέ δεν είχα κομματικές περγαμηνές. Έχω αποδείξει ότι έχω «αχρωματοψία».
Θεωρώ λάθος στις αυτοδιοικητικές εκλογές να συνεχίσουν τα κόμματα να «καπελώνουν» τους υποψηφίους. Ελπίζω να θυμάστε ότι την αντίστοιχη βραδιά το 2010 είχα δηλώσει:

«Η σημερινή νίκη του συνδυασμού “Αττική – Με έργο πάμε μπροστά” είναι πάνω απ’ όλα νίκη της τοπικής αυτοδιοίκησης, νίκη των πολιτών της Αττικής.

Απόψε δεν αισθάνομαι νικητής. Αισθάνομαι δικαιωμένος.

Δικαιωμένος, γιατί παρέμεινα αταλάντευτος στην θέση μου ότι αυτή η εκλογική διαδικασία ήταν πάνω από όλα αυτοδιοικητική.

Για μένα και τους συνεργάτες μου, η διοίκηση της περιφέρειας της Αττικής δεν είναι κομματικό μετερίζι.

Είναι τόπος συνάντησης διαφορετικών απόψεων και σύνθεσης.

Είναι τόπος συνεργασίας και δράσης.

Επιδίωξή μου είναι οι αποφάσεις να είναι ομόφωνες.

Όμως, στην περιφέρεια της Αττικής δεν θα κυματίζουν οι κομματικές σημαίες. Μόνον η ελληνική.

Και στο όνομά της θα λειτουργούμε».

Αυτά είχα πει το βράδυ της Κυριακής 14 Νοεμβρίου 2010. Δεν τα τήρησα; Αυτόν το δρόμο θα ακολουθήσω και στη νέα θητεία, εφ’ όσον οι πολίτες με επιλέξουν.

Σε περίπτωση επανεκλογής σας, θα αντιδράσετε, αν κάποια πολιτικά κόμματα θελήσουν να σας εμφανίσουν ως εκλεκτό τους, προκειμένου να αποκομίσουν κομματικά οφέλη;

Τους έχουμε προλάβει, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι ο χαρακτήρας και η λογική της παράταξής μας είναι αυτοδιοικητικά και μόνον. Το γνωρίζουν και οι πολίτες, το γνωρίζουν και τα κομματικά επιτελεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Χαρδαλιάς: Διέγραψε τον Μ. Σφακιανάκη για δηλώσεις του για τη γυναικοκτονία- Στην αντεπίθεση ο πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...