Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη Δευτέρα οι 10 Αρχαίοι Πολιτισμοί συναντιούνται στην Αθήνα – Υπουργική Διάσκεψη στο Ζάππειο

Τη Δευτέρα οι 10 Αρχαίοι Πολιτισμοί συναντιούνται στην Αθήνα – Υπουργική Διάσκεψη στο Ζάππειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, η πρώτη Υπουργική Διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών (Ancient Civilizations Forum).

Την έναρξη των εργασιών της Υπουργικής Διάσκεψης θα κηρύξει η Α.Ε., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 09:00.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό στους υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αφενός σχετικά με το ρόλο του πολιτισμού, ως παράγοντα ήπιας ισχύος και αφετέρου σχετικά με την αποτελεσματική προώθηση μιας θετικής ατζέντας συνεργασιών με σκοπό την αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Οι εργασίες του Φόρουμ θα ολοκληρωθούν με την παραχώρηση συνέντευξης Τύπου των συμμετεχόντων στις 15:15.

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει ξενάγηση των επισήμων στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα παρατεθεί δείπνο στο εστιατόριο του Μουσείου.

Στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών -εμπνευστής του οποίου είναι ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς– συμμετέχουν συνολικά δέκα κράτη που εκπροσωπούν σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς: η Ελλάδα, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Βολιβία, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Ιταλία, το Μεξικό και το Περού.

Ακαδημαϊκό Συνέδριο στο πλαίσιο του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών

Στο πλαίσιο του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Απριλίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, διήμερο Ακαδημαϊκό Συνέδριο με θέμα τον ρόλο του πολιτισμού στη σύγχρονη εποχή και την προστιθέμενη αξία της ελληνικής πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση της διαπολιτισμικής αυτής διεθνούς συνάντησης.

Την έναρξη του Ακαδημαϊκού Συνεδρίου που θα λάβει χώρα, την Κυριακή 23 Απριλίου, θα κηρύξουν η Υπουργός Πολιτισμού κα Κονιόρδου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Αμανατίδης.

Η εναρκτήρια συνεδρίαση θα έχει ως θέμα τη “Διαχρονική σημασία και απήχηση των Αρχαίων Πολιτισμών, την επιρροή τους και τη σχέση τους με τη σύγχρονη εποχή”.

Τη Δευτέρα, 24 Απριλίου η συζήτηση, η οποία θα διεξαχθεί παράλληλα με την Υπουργική Διάσκεψη, θα επικεντρωθεί στο ρόλο του πολιτισμού, ως εργαλείου ήπιας και έξυπνης ισχύος, καθώς και ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης.

Συντονιστές των συζητήσεων θα είναι ο Πρέσβυς, κ. Γεώργιος Βέης και οι Καθηγητές, κ.κ. Πλάτων Μαυρομούστακος και Νίκος Λέανδρος.

Απώτερος στόχος της ακαδημαϊκής συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων για την επίσημη σύσταση του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, η δημιουργία δικτύων επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών και η διερεύνηση δυνητικών πεδίων συνεργασίας για την οργάνωση κοινών δράσεων με γνώμονα την ανάπτυξη και τον άνθρωπο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...