Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας διακήρυξε την ηγέτιδα θέση της Ελλάδας: Είμαστε ο “βασικός άξονας” για τη σταθεροποίηση στα Βαλκάνια

Ο Τσίπρας διακήρυξε την ηγέτιδα θέση της Ελλάδας: Είμαστε ο “βασικός άξονας” για τη σταθεροποίηση στα Βαλκάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ώρα που οι αδιέξοδοι εθνικισμοί διαφόρων “φτωχοδιάβολων” εργάζονται για την αποσταθεροποίηση των δυτικών Βαλκανίων, με το πολυεθνικό κρατίδιο των Σκοπίων να συνταράσσεται περισσότερο ως ο πιο αδύναμος κρίκος, ο Αλέξης Τσίπρας διακήρυξε την εθνική γραμμή που θέλει την Ελλάδα όχι απλά έναν “πυλώνα σταθερότητας” στη χερσόνησό μας, αλλά κάτι ακόμα πιο σημαντικό.

Η Ελλάδα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι ο βασικός άξονας για τη σταθεροποίηση σε οποιαδήποτε χώρα των Βαλκανίων.

Η Ελλάδα, σημειώνουμε ως TRIBUNE, παρά την επτάχρονη οικονομική κρίση που την ταλανίζει, παραμένει η πλουσιότερη χώρα των Βαλκανίων, μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στα Βαλκάνια (για την ακρίβεια είναι η μόνη χώρα που έχει πραγματικό στρατό στα Βαλκάνια), ενώ ο παγκόσμιος Ελληνισμός εκτός από πολιτισμική υπερδύναμη είναι κι ένας πανίσχυρος οικονομικός παίκτης.

Μια τέτοια χώρα, ένα τέτοιο έθνος για την ακρίβεια, σαφώς και δεν του επιτρέπεται να μιζεριάζει, όπως επιθυμούσαν οι “γερμανόφιλοι” κοτσαμπάσικοι φιλομνημονιακοί κύκλοι των Αθηνών.

Αυτό το έθνος, με την αδιάκοπη συνέχεια στις χιλιετίες και την πηγαία δημιουργική δυναμική, δεν απεμπολεί τον ιστορικό και γεωπολιτικό του ρόλο, όπως αντιλαμβανόμαστε τη βαρυσήμαντη δήλωση του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, τόνισε έχοντας απέναντί του τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή και βασικός άξονας για τη σταθεροποίηση σε οποιασδήποτε χώρα των Βαλκανίων.

Τους έστειλε δηλαδή ξεκάθαρο μήνυμα όχι μόνο για τη σημασία της Ελλάδας στη σταθεροποίηση της περιοχής αλλά και όλης της Ευρώπης, σημασία που δεν πρέπει να αμελείται όταν κάποιοι κάνουν “λογιστικούς” υπολογισμούς, και τους υπενθύμισε εμμέσως ότι η χώρα μας δεν απεμπολεί τον ρόλο της στη χερσόνησο ως ηγέτιδα περιφερειακή δύναμη και συνάμα προμαχώνας της Δύσης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και χαρακτήρισε ανησυχητικό το ενδεχόμενο η Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο να κινηθεί σε ποσοστό κοντά στο 40%.

«Μια τέτοια εξέλιξη», πρόσθεσε, «αντικατοπτρίζει τη μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στη σημερινή Ευρώπη».

Κατά τον κ. Τσίπρα, ενδεικτικό αυτού του κλίματος είναι και το γεγονός πως ούτε καν οι ψηφοφόροι του Μακρόν επιδοκιμάζουν τη σημερινή Ευρώπη.

Τέλος, παρατήρησε ότι «σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία, αν δεν αλλάξει η Ευρώπη».

Επίσης, ενημέρωσε τους σοσιαλιστές ηγέτες για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης -η οποία έγινε αποδεκτή και στα πρακτικά της Συνόδου Κορυφής για το Brexit- σύμφωνα με την οποία, οι κατευθυντήριες γραμμές, οι διαπραγματεύσεις για το Brexit και τα αποτελέσματα αυτών, δεν συνιστούν κανενός είδους νομικό ή πολιτικό προηγούμενο για άλλη πράξη εντός της Ε.Ε. και στις σχέσεις της με τρίτες χώρες.

Η σημερινή συμμετοχή του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ήταν η τελευταία στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και ο κ. Τσίπρας τον ευχαρίστησε για τη συμβολή και τη συμπαράσταση του στις προσπάθειες της Ελλάδας.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός, ο Πορτογάλος ομόλογός του Αντόνιο Κόστα και ο κ. Ολάντ είχαν χαλαρή συζήτηση. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Ολάντ να επισκεφθεί την Ελλάδα το καλοκαίρι για ξεκούραση και ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας απάντησε ότι είναι μια καλή ιδέα και ότι μπορεί να πάει έναν μήνα στην Ελλάδα κι έναν μήνα στην Πορτογαλία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...