Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ναύαρχος Αποστολάκης: Μαζί με το ΝΑΤΟ η Ε.Ε. μπορεί να καταστεί «πάροχος» ασφάλειας

Ναύαρχος Αποστολάκης: Μαζί με το ΝΑΤΟ η Ε.Ε. μπορεί να καταστεί «πάροχος» ασφάλειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συμμετείχε στην Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Military Committee-EUMC), σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στην Σύνοδο αφορούσαν την υλοποίηση της παγκόσμιας στρατηγικής ασφαλείας της ΕΕ (θεματική ενότητα που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Federica Mogherini), τις τρέχουσες, κύριες και υποστηρικτικές, στρατιωτικές επιχειρήσεις της ΕΕ, την ανάπτυξη των αμυντικών δυνατοτήτων της ΕΕ και την συνεργασία ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Ο Ναύαρχος Αποστολάκης στις τοποθετήσεις του επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι υφιστάμενες προκλήσεις ασφαλείας καθιστούν επιτακτική την αποτελεσματική και αποφασιστική εμπλοκή όλων των μειζόνων διεθνών δρώντων. Η επιτυχής ανάληψη επιχειρήσεων ενίσχυσης της ασφάλειας από την ΕΕ, η περαιτέρω ανάπτυξη των αμυντικών της δυνατοτήτων και η συνέχιση της πολυεπίπεδης και εποικοδομητικής της συνεργασία με το ΝΑΤΟ, θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ικανότητας της ΕΕ ως ‘’παρόχου’’ ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την επιτυχή συνεργασία FRONTEX-NATO στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο, θα πρέπει να εξετασθεί από την ΕΕ η ενίσχυση του ρόλου της ‘’Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής-Ακτοφυλακής’’. Η συνεργασία των επιχειρήσεων ‘’Sea Guardian’’-‘’Sophia’’ είναι εξαιρετικά σημαντική στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στην Μεσόγειο, η δε υιοθέτηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών θα συμβάλλει στην ενίσχυση των προσόντων του εμπλεκομένου, με την κυβερνοάμυνα, προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών-μελών.

Η Διαβαλκανική Σύνοδος Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, αποτελεί έναν περιοχικό μηχανισμό στρατιωτικής συνεργασίας και ανάπτυξης των δυνατοτήτων των χωρών της περιοχής, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά πιθανές προκλήσεις για την ασφάλειά τους. Παράλληλα, η επιτυχής διοργάνωση της 11ης Διαβαλκανικής Συνόδου Αρχηγών ΓΕΕΘΑ στην Αθήνα στις 10 Μαΐου κατέδειξε την σκοπιμότητα περαιτέρω ανάπτυξης διαύλων στρατιωτικής επικοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

ΝΑΤΟ: Η «συμμαχία αυταρχικών δυνάμεων» Κίνας, Ρωσίας, Ιράν κινείται ενάντια στη Δύση

Ρωσία κατά ΝΑΤΟ: Βρισκόμαστε σε ευθεία αντιπαράθεση

Γεραπετρίτης: «Εξαιρετικής σημασίας η στήριξη της Ουκρανίας»

Η Ρωσία δεν θέλει να συγκρουστεί με το ΝΑΤΟ – Τι δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...