Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σόιμπλε: Μόνος δρόμος για να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις

Σόιμπλε: Μόνος δρόμος  για να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα  οι μεταρρυθμίσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε γραπτό του μήνυμα προς το συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη ο γερμανός ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε ξεκαθαρίζει πως η αξιολόγηση μετά από έξι μήνες καθυστέρηση πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα και πως ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της είναι η εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων.

“H μαγική λέξη είναι εμπιστοσύνη”

«Η μαγική λέξη είναι “εμπιστοσύνη”» αναφέρει χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο ενημερωτικού υλικού που διανεμήθηκε στους συνέδρους, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι, «έπειτα από καθυστέρηση μεγαλύτερη των έξι μηνών, η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα».

Σύμφωνα με τον Β.Σόιμπλε, «η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί είναι ο καλύτερος δρόμος, προκειμένου η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της, όπως συνέβη με τις άλλες χώρες που έλαβαν βοήθεια».

«Οι μεταρρυθμίσεις θέτουν τα θεμέλια, ώστε το κράτος να γίνει πιο αποτελεσματικό. Επίσης, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για ιδιωτικές επενδύσεις, οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ανοίγοντας προοπτικές για το μέλλον» ανέφερε το σημείωμα Σόμπλε

«Είναι προς το συμφέρον όλων να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατόν» έγραψε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κάνοντας λόγο για «θετικά σημάδια, παρά τις προκλήσεις που απομένουν».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι η ανεργία αποκλιμακώνεται βαθμιαία, αλλά και ότι «τα τεράστια ελλείμματα του προϋπολογισμού δεν υπάρχουν πια».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ παρατηρεί ότι οι χώρες που μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμά τους, μετά την κρίση του 2010, γνωρίζουν σήμερα ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και κάθετη μείωση της ανεργίας.

«Η ιδέα αυτών των προγραμμάτων βοήθειας ήταν η σωστή προσέγγιση και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί στα σοβαρά, ακόμη κι αν λάβουμε υπόψη μας τις δυσκολίες στην Ελλάδα» υπογραμμίζει.

Παράλληλα, σημειώνει ότι το ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ έχει φθάσει σε επίπεδα-ρεκόρ το 2017, καθώς πέρυσι η ανεργία μειώθηκε κατά περισσότερο από 1.000.000, μόνο στην ευρωζώνη.

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο σύνολο της ευρωζώνης μειώθηκε στο μισό, μεταξύ 2013 και 2016. «Η οικονομία της ευρωζώνης έχει αναπτυχθεί γρηγορότερα απ’ ό,τι μια σειρά άλλες μεγάλες οικονομίες» υποστήριξε, τονίζοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών φέρνουν αποτέλεσμα».

Στον γραπτό χαιρετισμό προς το συνέδριο στη Φρανκφούρτη, ο κ. Σόιμπλε υπογραμμίζει ακόμη ότι «υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν, αλλά η Ευρώπη προσφέρει και πάλι στους πολίτες της ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι το αντιλαμβάνονται. Τα ποσοστά αποδοχής για την ΕΕ και το ευρώ ανεβαίνουν και πάλι. Ιδίως οι νέοι άνθρωποι έχουν μια θετική στάση έναντι της ΕΕ».

«Έχουμε ενισχύσει τις τράπεζες μέσω των κατάλληλων κεφαλαιακών απαιτήσεων, εγκαθιδρύσαμε μια αποτελεσματική εποπτεία του τραπεζικού τομέα και δημιουργήσαμε έναν μηχανισμό επίλυσης κρίσεων που προστατεύει τους φορολογούμενους από πολυδάπανες διασώσεις τραπεζών» τονίζει επίσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...