Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eξεταστική για Υγεία: Η σιωπή στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ και οι 23 προσλήψεις επί Άδωνι

Eξεταστική για Υγεία: Η σιωπή στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ και οι 23 προσλήψεις επί Άδωνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ύστατες προσπάθειες για να κρυφθούν οι αυθαιρεσίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ καταβάλλει η Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. για τα σκάνδαλα στην Υγεία.

Αρχικά οι βουλευτές της ΝΔ στήριξαν την προϊσταμένη του τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ Κατερίνα Πολύζου προκειμένου να μην καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Και στη συνέχεια αποχώρησαν υποστηρίζοντας ότι η μάρτυρας πιέζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Ωστόσο από τις ερωτήσεις που έγιναν προέκυψε ότι οι 23 προσλήψεις που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Γεωργιάδη (και μάλιστα, σύμφωνα με έγγραφο που βρίσκεται στη δικογραφία, με «εντολή» του διευθυντή του γραφείου του, του ιδίου και της συζύγου Ευγενίας Μανωλίδου) πληρώθηκαν από χορηγίες του ΟΠΑΠ κατά της κατάθλιψης! Σημειώνεται ότι οι χορηγίες του ΟΠΑΠ δόθηκαν το 2007 και 2008, ενώ οι προσλήψεις έγιναν το 2014.

Η κατάθεση της Κ. Πολύζου αλλάζει τα δεδομένα καθώς έως τώρα οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστήριζαν ότι η πληρωμή των προσλήψεων έγινε μέσω χορηγίας της ESTEE LAUDER ύψους 300.000 ευρώ.

Είχαν προηγηθεί πολλά επεισόδια με τους βουλευτές της ΝΔ να επισημαίνουν στην μάρτυρα που δεν ήθελε να καταθέσει πως «έχει πληρώσει» τους μισθούς των προσληφθέντων. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος είπε ότι η μάρτυρας και βουλευτές της ΝΔ συνεννοούνταν με τα μάτια για το αν θα απαντήσει. Τότε ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης όρθιος απείλησε με αγωγή.

Αργότερα ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Εξεταστικής Αντώνη Μπαλωμενάκη ως τον «χειρότερο πρόεδρο Επιτροπής» και αμέσως μετά αποχώρησε.

Στην Εξεταστική είχε κληθεί για δεύτερη φορά και ο πρ. διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θόδωρος Παπαδημητρίου ο οποίος δεν προσήλθε επειδή όπως είπε η δικηγόρος του μετά από ατύχημα που του συνέβη δεν του επιτρέπεται η συμμετοχή σε «στρεσογόνες διαδικασίες». Η Εξεταστική αποφάσισε να περιμένει έως την Πέμπτη για να στείλει ο Θ. Παπαδημητρίου ιατρική γνωμάτευση που να μην του επιτρέπει να καταθέσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...