Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μαρέβα Μητσοτάκη και στα Paradise Papers – Έχει offshore στα νησιά Κέιμαν

Η Μαρέβα Μητσοτάκη και στα Paradise Papers – Έχει offshore στα νησιά Κέιμαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το όνομα της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβας Γκραμπόφσκι εμφανίζεται στη λίστα των Paradise Papers, αφού όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος», είναι μέτοχος κατά 50% offshore εταιρίας.

Συγκεκριμένα, η Μαρέβα Μητσοτάκη εμφανίζεται ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρίας με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική.

Πρόκειται για την εταιρία Eternia Capital Management η οποία εμφανίζεται να έχει γραφεία στη Γενεύη, αλλά υπάρχει και στα μητρώα των υπεράκτιων εταιριών των νήσων Κέιμαν, όπως ακριβώς είχε αποκαλύψει το Documento προ μηνών.

Η εφημερίδα είχε ανακαλύψει συγκεκριμένα, μετά τις πρώτες αποκαλύψεις για το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι το οποίο είχε αγοράσει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ότι η πολυπράγμων σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέχει και εταιρίες, οι οποίες ακριβώς όπως και το σπίτι στη γαλλική πρωτεύουσα δεν ήταν δηλωμένες στο πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη δικαιολογία της μεταξύ τους διάστασης.

Η συμμετοχή της κας Μητσοτάκη σε offshore εταιρία στα Paradise Papers ίσως να αποτελεί και την απάντηση στο ερώτημα, γιατί η Νέα Δημοκρατία από τη Δευτέρα με ανακοίνωσή της επί της ουσίας επιχειρεί να στήσει γραμμή άμυνας, όπου αντί να καταγγέλλει τις πρακτικές φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής απλά ζητούσε το διαχωρισμό των νομοταγών που βρίσκονται στις τάξεις των Paradise Papers.

Η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι αποδεικνύεται πλέον πως είναι το ένα από τα 130 ονόματα Ελλήνων που συνδέονται με τα Paradise Papers ως εμπλεκόμενοι σε υπεράκτιες εταιρίες, μεταξύ των οποίων σύμφων με τις αποκαλύψεις βρίσκονται λογιστές, δικηγόροι, πολιτικοί και εφοπλιστές.

Τι απαντά η ίδια:

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μακροσκελή της απάντηση στην εφημερίδα «Έθνος» υποστηρίζει ότι «το διάστημα εκείνο βρισκόμουν σε διάσταση με τον σύζυγό μου, γεγονός που δεν αμφισβητείται και έχει κριθεί εξάλλου και από τους αρμόδιους φορείς, άρα οποιοσδήποτε υπαινιγμός και προς αυτή την κατεύθυνση, στερείται αντικειμένου».

Η Eternia Capital Management ιδρύθηκε από την δικηγορική εταιρεία Appleby, τον Μάρτιο του 2010 στα νησιά Κέιμαν. Μέτοχοι της Eternia Capital Management ήταν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και ένας παλιός συνεργάτης της από την εποχή που εργαζόταν στην Deutsche Bank.

Όπως αναφέρει το Έθνος, σύμφωνα με την Σύμβαση του ΟΗΕ κατά της Διαφθοράς, ως Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα νοούνται τα φυσικά πρόσωπα στα οποία έχει ή είχε ανατεθεί σημαντικό δημόσιο λειτούργημα, οι άμεσοι στενοί συνεργάτες τους και τα πρόσωπα που είναι γνωστά ως συνεργάτες τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...