Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνες Δικαστές: Υποχρεωμένη η εισαγγελία να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή

Έλληνες Δικαστές: Υποχρεωμένη η εισαγγελία να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανακοίνωση-κόλαφο εξέδωσαν Έλληνες δικαστές – μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στην οποία κάνουν σαφές πως ορθώς έπραξε η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, καθώς ήταν υποχρεωμένη να διαβιβάσει αμελλητί τη δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis στη Βουλή.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση οι υπογράφοντες απορούν γιατί η ΕΔΕ δεν έχει εκδώσει ακόμη ανακοίνωση υποστήριξης για τις αδικαιολόγητες επιθέσεις που εκτοξεύονται εναντίον των συγκεκριμένων Εισαγγελικών Λειτουργών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση των ελλήνων Δικαστών αναφέρει:

«Κατά το άρθρο 86 παρ. 2 του Συντάγματος εάν στα πλαίσια ανάκρισης, προανάκρισης ή προκαταρκτικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία κατά προσώπων που διατέλεσαν μέλη κυβέρνησης, για ποινικά αδικήματα, που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή, από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση.

Είναι προφανές ότι, σύμφωνα με την ως άνω διάταξη του Συντάγματος οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, ήταν υποχρεωμένοι να διαβιβάσουν αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία αναφέρονται στα συλλεγέντα στοιχεία της δικογραφίας, κατά τη διενεργούμενη από αυτούς, έρευνα για την υπόθεση NOVARTIS.

Η Εισαγγελέας κατά τη Διαφθοράς και οι Επίκουροι Εισαγγελείς έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι διαθέτουν και το απαραίτητο σθένος και τις επιστημονικές γνώσεις και ικανότητες για την άσκηση του δύσκολου έργου τους.

Εκφράζουμε την απορία μας για ποιο λόγο το «Ενωτικό» Προεδρείο της Ένωσης στους κόλπους του οποίου μετέχει και Εισαγγελικός Λειτουργός, δεν έχει εκδώσει ακόμη ανακοίνωση υποστήριξης για τις αδικαιολόγητες επιθέσεις που εκτοξεύονται εναντίον των συγκεκριμένων Εισαγγελικών Λειτουργών, οι οποίες συνιστούν ευθεία επίθεση και κατά του θεσμού της Δικαιοσύνης.

Χαράλαμπος Μαυρίδης, Εφέτης, μέλος Δ.Σ της Ε.Δ.Ε

Ευάγγελος Κασσαλίας, Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, μέλος της Ε.Δ.Ε

Δημήτρης Τράγκας, Εφέτης Αθηνών, μέλος της Ε.Δ.Ε.

Χρήστος Παπαδήμας, Πρωτοδίκης Αθηνών, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε

Σταματία Γκαρά – Δημουλέα, Ειρηνοδίκης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Συνελήφθη η Φεντερίκα Μογκερίνι για απάτη στο Κολέγιο της Ευρώπης

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο στενότερος συνεργάτης του Ζελένσκι, Αντρίι Γερμάκ, μετά τις έρευνες για διαφθορά

Le Soir: Υπόθεση διαφθοράς στους κόλπους του ΝΑΤΟ

SZ: Η ΕΕ υιοθετεί μία υπερβολικά επιεική και ήπια στάση προς το Κίεβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...