Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σβίγκου για ΝΔ: Πήγαν να “συμψηφίσουν” τη Novartis αλλά κατέληξαν σε “κοινοβουλευτικό φιάσκο”

Σβίγκου για ΝΔ: Πήγαν να “συμψηφίσουν” τη Novartis αλλά κατέληξαν σε “κοινοβουλευτικό φιάσκο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Θεωρώ ότι ήταν ένα κοινοβουλευτικό φιάσκο για τη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας την απόρριψη από τη Βουλή της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, αναφορικά με την ανάγκη διερεύνησης πιθανών ευθυνών των υπουργών Πάνου Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη.

«Η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε ατυχώς να συμψηφίσει την υπόθεση Novartis -ένα σκάνδαλο με διεθνείς διαστάσεις, στο οποίο φαίνεται να εμπλέκονται και ελληνικά πολιτικά πρόσωπα- με μία μήνυση τριών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και μία ανώνυμη καταγγελία» ανέφερε η κ. Σβίγκου, παρατηρώντας ότι «τα του κοινοβουλευτικού φιάσκου φάνηκαν και από τη συμμετοχή ελάχιστων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη διαδικασία».

«Η ΝΔ», επισήμανε η κ. Σβίγκου, «ζήτησε αυτήν την προανακριτική μόνο και μόνο για να τη ζητήσει, για να μην θεωρηθεί ότι είναι δικά της τα στελέχη, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis».

Σχολιάζοντας, δε, την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ στην συζήτηση πριν από την ψηφοφορία σημείωσε:

«Μέχρι πριν από λίγο καιρό, που ήλθε η δικογραφία στη Βουλή, έλεγε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, στη συνέχεια μίλησε για σκευωρία, μετά μιλούσε -και συνεχίζει να μιλάει- για κουκουλοφόρους μάρτυρες.

»Καταλαβαίνω ότι αυτά, τα οποία ζητάει και λέει ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχουν να κάνουν με το ενδιαφέρον του να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, αλλά έχουν να κάνουν με το να προσπαθήσει επικοινωνιακά να διαχειριστεί ένα πολύ δύσκολο θέμα για τον ίδιο και την παράταξή του».

Με αφορμή την αντιπαράθεση στη Βουλή γύρω από την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα, με επίκεντρο την υπόθεση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «αξιοποιεί όλα τα διπλωματικά εργαλεία, ώστε να λήξει η υπόθεση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» και «κάνει αυτά που πρέπει να κάνει ώστε να αντιμετωπισθεί και η τουρκική προκλητικότητα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...