Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή Τσίπρα για το υπονομευτικό έργο της ΝΔ στην υπόθεση των αξιωματικών

Οργή Τσίπρα για το υπονομευτικό έργο της ΝΔ στην υπόθεση των αξιωματικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αντιλαμβανόμαστε και την άβολη θέση στην οποία έφθασε η κυρία Σπυράκη και η ΝΔ μετά το χθεσινό Βατερλό, αφού κατέρρευσε η προσπάθειά της να δημιουργήσει αντιπερισπασμό για το σκάνδαλο Novartis και την ανάγκη της να αλλάξει την ατζέντα» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

«Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει ότι, όσο επιστρατεύει τα εθνικά θέματα για την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση, δεν λειτουργεί ενάντια στην κυβέρνηση αλλά στην ίδια τη χώρα και υπονομεύει τις διαρκείς διπλωματικές προσπάθειες για την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι και προσθέτουν με νόημα:

«Περιμένουμε και την τρίτη κατά σειρά on camera δήλωση της κυρίας Σπυράκη για το ίδιο θέμα μέσα σε μία ημέρα και αναρωτιόμαστε αν η ανευθυνότητα χρεώνει υπερωρίες” καταλήγουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας στην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Διμερές “παζάρι” ζητά η ΝΔ για τους δύο αξιωματικούς

Η μετωπική σύγκρουση σήμερα πάντως, έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής κοινοβουλευτικής μονομαχίας Τσίπρα – Μητσοτάκη για το αν η ομηρεία των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία θα μπορούσε να λυθεί με ένα τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού στον Ερντογάν.

Την ιδέα για επίλυση της κρίσης μέσω τηλεφώνου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα τον αξιοποιήσει το δίαυλο επικοινωνίας που έχει διαμορφωθεί με την τουρκική ηγεσία. «Αφού υπάρχει αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας, γιατί δεν τον αξιοποιήσατε και τώρα, κύριε Τσίπρα;» είπε ο κ. Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό και τον προέτρεψε να αξιοποιήσει αυτόν τον δίαυλο επικοινωνίας, «ώστε να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό οι δύο αξιωματικοί στην Ελλάδα».

Απαντώντας ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την προτροπή του κ. Μητσοτάκη και εξήγησε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στα εθνικά θέματα αν την υλοποιούσε. «Τον τούρκο Πρωθυπουργό ή τον τούρκο Πρόεδρο θα τον καλέσω στο τηλέφωνο όταν κρίνω εγώ, σε συνεννόηση με την ηγεσία του στρατεύματος, ότι αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και δεν θα κάνει τα πράγματα χειρότερα» είπε.

«Είναι επιπολαιότητα. Δεν έχω καμία διάθεση και δεν θα το πράξω εγώ πρώτος να αναδείξω ένα σύνηθες, κατά την άποψή μου, μεθοριακό επεισόδιο σε μέγα διπλωματικό ζήτημα, που μπορεί ενδεχομένως να μας μπλέξει σε περιπέτειες». Ο κ. Τσίπρας κάλεσε μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη να σοβαρευτεί και απέδωσε την πρότασή του στο γεγονός ότι δεν είχε γραπτή ομιλία από διπλωματικό σύμβουλο. «Ξέρω ότι δεν έχετε γραπτή ομιλία, αλλά είναι ανεύθυνο- να βγαίνετε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να εγκαλείτε τον Πρωθυπουργό γιατί δεν το έπραξε αυτό ακόμα» πρόσθεσε καταχειροκροτούμενος.

Η απάντηση του πρωθυπουργού κινητοποίησε αμέσως τους συνεργάτες κ. Μητσοτάκη οι οποίοι προχώρησαν σε διαρροές για να διασκεδάσουν ενδεχόμενες αρνητικές εντυπώσεις από τη στιχομυθία. Οι γαλάζιες πηγές κατήγγειλαν δηλαδή ότι ο πρωθυπουργός επιχείρησε να υποβαθμίσει το επεισόδιο ως «μεθοριακό» και την ίδια ώρα «έστελνε τον κ. Καμμένο στο ΝΑΤΟ να διεθνοποιήσει το θέμα» μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι ο πρωθυπουργός «υπέπεσε σε αντιφάσεις» και «έδειξε εμπιστοσύνη στο δικαιικό σύστημα της Τουρκίας, το οποίο όμως αμφισβητεί εν συνόλω η ΕΕ».

“Οι διαρροές της ΝΔ αποδεικνύουν την ανεπάρκεια Μητσοτάκη”

Στις αναφορές αυτές απάντησαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού οι οποίοι καταλόγισαν στη ΝΔ ότι «για ακόμη μία φορά μετά από μία συνεδρίαση στη Βουλή βρίσκεται σε τόσο δυσάρεστη θέση, που αναγκάζεται να προβεί σε εκ των υστέρων διαρροές, πράγμα που φανερώνει την ανεπάρκεια του αρχηγού της και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο». «Δυστυχώς όμως η ανεπάρκεια αυτή, όταν αφορά τη διαχείριση ευαίσθητων εθνικών θεμάτων που είναι σε εξέλιξη, δεν συνιστά πρόβλημα μόνο για τη ΝΔ αλλά και για τη χώρα» κατέληξαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα η κα Σπυράκη είχε τονίσει με δύο δηλώσεις της on camera πως:

«Μία ημέρα αφότου ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κράτηση των Ελλήνων αξιωματικών “σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο”, για να δικαιολογήσει την επιλογή του να μην επικοινωνήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τους Έλληνες αξιωματικούς “ομήρους” του τουρκικού Kράτους.

Η λέξη “όμηρος” παραπέμπει πάντα σε ανταλλάγματα. Ο Πρωθυπουργός οφείλει σήμερα κι όλας να ενημερώσει τους Έλληνες τι ακριβώς συμβαίνει με τους δύο στρατιωτικούς που έχουν προφυλακισθεί σε τουρκικές φυλακές και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν επιστρέψει στην Πατρίδα μας και τις οικογένειές τους».

Νωρίτερα είχε τονίσει πως «αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν νοιάζεται στ’ αλήθεια για την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην Πατρίδα μας.

Επιδεικνύει ανευθυνότητα, που δυστυχώς συνδυάζεται με κυβερνητική ανικανότητα.

Χθες, αρνήθηκε να απαντήσει αν είχε υποσχεθεί στον Ταγίπ Ερντογάν την επιστροφή των Τούρκων αξιωματικών, ενώ ο αρμόδιος Υπουργός Πάνος Καμμένος είναι, για μια ακόμη φορά, εξαφανισμένος.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επιστρέψουν οι δύο νέοι αξιωματικοί το ταχύτερον στην Ελλάδα και τις οικογένειές τους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Η Κωνσταντινούπολη θα κρίνει το μέλλον του Ερντογάν – Τα δυο σενάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...