ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμανατίδης: Η Τουρκία πρέπει να αποφασίσει αν θέλει ευρωπαϊκή πορεία

Αμανατίδης: Η Τουρκία πρέπει να αποφασίσει αν θέλει ευρωπαϊκή πορεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή της πορεία, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, με αφορμή τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm 97,8», ο κ. Αμανατίδης επεσήμανε πως «δουλειά μας είναι να αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία και ταυτόχρονα με εγρήγορση και αποφασιστικότητα. Όλες μας οι ενέργειες εκπορεύονται από αυτή την αντιμετώπιση, που είναι μια συμπεριφορά ευθύνης που δείχνει τη δύναμή που έχουμε»

«Προσπαθεί να εμφανιστεί ως μια περιφερειακή δύναμη προς ανατολάς, αλλά η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και δεν έχει σχέση με αυτό που θέλει να κάνει η Τουρκία» σημειώσε.

Αναφορικά με το Σκοπιανό και τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως βρισκόμαστε στη μέση των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας ότι «οι συνομιλίες ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών είναι κρίσιμες. Θέλουμε μια συνολική συμφωνία, η οποία δεν θα αφήνει ανοιχτά θέματα που θα αφήνει πεδίο συγκρούσεων. Είναι καλό το κλίμα, έχουν γίνει συγκλίσεις και η στιγμή είναι καλή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική επαναπροσέγγιση Αιγύπτου και Τουρκίας

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ο Νικόλας Φαραντούρης έδειξε σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς βουλευτές την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο

Τα «ξύλινα τείχη» Ελλάδας-Ισραήλ φυλάνε την Ανατ. Μεσόγειο – Ο νεο-οθωμανισμός θα βυθιστεί στις θάλασσές μας!

Ο Οικ. Πατριάρχης δέχθηκε τους ηγέτες των Ελλήνων δημοσιογράφων – Τι είπε στους εκπροσώπους του Τύπου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...