Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άνθρακες ο «θησαυρός» του ομίλου Μαρινάκη – ΝΔ για τις «μίζες»

Άνθρακες ο «θησαυρός» του ομίλου Μαρινάκη – ΝΔ για τις «μίζες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πολλαπλές οι προσπάθειες που έχουν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα καταβληθεί για να πληγεί το λεγόμενο “ηθικό πλεονέκτημα”.

Σωρεία “αποκαλύψεων” έχει καταπέσει η μία πίσω από την άλλη. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Από το ότι ο Πρωθυπουργός πήρε το σπίτι του σε πλειστηριασμό από αυτόχειρα επιχειρηματία; Το υπουργικό γραφείο “διευθυτήσεων” που έπαιρνε την επίσκεψη 50.000 ευρώ; Το 12% προμήθεια του τότε υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου;

Μία προς μία όλες αυτές – και πολλές ακόμα – “αποκαλύψεις” το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να αναγκάσουν τα Μέσα τους σε οβιδιακές κυβιστήσεις και έγγραφες συγγνώμες, καθιστώντας τα αποτελέσματα της προσπάθειας πενιχρά στην ουσία τους.

Έτσι, τρία χρόνια μετά και το μόνο στο οποίο έχουν καταλήξει είναι η ακύρωση μιας συμφωνίας για όπλα με τη Σαουδική Αραβία πριν γίνει και πριν «πέσουν» χρήματα στη μέση, ενώ τώρα βρήκαν έναν ταλαίπωρο άνθρωπο που γυρνάει στις εφημερίδες και καταγγέλλει ότι ζήτησε την αμοιβή του, όταν κάρφωσε κάποιον ή κάποιους για φοροδιαφυγή. Αφού λοιπόν βοήθησε στην εξιχνίαση ο άνθρωπος ζήτησε την αμοιβή του αλλά ένας συνεργάτης του ΥπΟικ φέρεται να τον εκβίασε με άλλους δύο και του ζήτησαν μίζα.

Σαν έτοιμα από καιρό αρχικά «Τo Bήμα» και στη συνέχεια «Τα Παραπολιτικά» ανέδειξαν το… μείζον αυτό οικονομικό σκάνδαλο ο ένας μετά τον άλλον.

Και πάνω που επιτέλους βρέθηκε το οικονομικό σκάνδαλο ήρθε η ανακοίνωση του Ευκ. Τσακαλώτου οπότε πάνε στράφι και τα πρωτοσέλιδα και τα «ρεπορτάζ», κι από κοντά και οι «ουραγοί» της ΝΔ που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις αποκαλύψεις και να ζητήσουν απαντήσεις από τον υπουργό.

Το υπουργείο διευκρίνισε άμεσα ότι την υπόθεση την είχε παραπέμψει ήδη ο υπουργός στον εισαγγελέα πριν την ανακαλύψουν οι δημοσιογραφικές μύτες.

Διευκρίνισε ότι ο νόμος για τις αμοιβές ψηφίστηκε το 2007 αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε διότι εκκρεμούσαν υπουργικές αποφάσεις που θα ρύθμιζαν τις δύσκολες για την απόδειξη και τους υπολογισμούς λεπτομέρειες. Εφόσον λοιπόν δεν υπήρχε κανένα περιθώριο οικονομικής συναλλαγής ο άνθρωπος αυτός άρχισε να καταγγέλλει το συνεργάτη του υπουργού με αποτέλεσμα το υπουργείο να παραπέμψει την υπόθεση στη δικαιοσύνη.

Χωρίς όμως να ιδρώσει το αυτί κανενός τόσο οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα Μαρινάκη- Κουρτάκη όσο και το κόμμα της ΝΔ συνεχίζουν τα ανακριβή δημοσιεύματα μια περί «αρώματος οικονομικού σκανδάλου» κλπ.

Με λίγα λόγια: Βρίσκονται σε εξελιξη μερικά από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης που εμμέσως ή άμεσα αγγίζουν τον αρχηγό της ΝΔ και σημαντικά στελέχη της, όπως την υπόθεση του Νoor1, το σκάνδαλο Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, την offshore αγνώστου που ξαφνικά χρηματοδοτεί την εταιρία της κας Μαρέβας Μητσοτάκη και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα μέσα στο 2017.

Όπως είναι λογικό, οι υποθέσεις αυτές απειλούν με τεκτονικούς σεισμούς ολόκληρο το οικοδόμημα της ΝΔ, πέραν από την ίδια την ηγεσία της.

Αλλά κάποιοι προσπαθούν να πείσουν πως ξεφτίζει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή μία υπόθεση που εμπλέκει έναν σύμβουλο υπουργού, την ώρα που ο ίδιος ο υπουργός έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Όπως σημειώνει δηκτικά η Εφημερίδα των Συντακτών, μετά τη SIEMENS, τα Panama papers, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη NOVARTIS, τις offshore πολιτικών και επιχειρηματιών της ΝΔ, τα γερμένα υποβρύχια, τα εξοπλιστικά, το C4I… και το διαχρονικό ρεσάλτο στο δημόσιο χρήμα βρέθηκε επιτέλους ο «κουκουλοφόρος» μάρτυρας και έτσι έχουν πλέον όλοι αυτοί να αντιπαραβάλλουν στα δεκάδες δις που χάθηκαν σε τσέπες, τη …μίζα για μια αμοιβή που ούτως ή άλλως δεν επρόκειτο να δοθεί…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...