Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις μετά την έξοδο από το πρόγραμμα (βίντεο)

Τζανακόπουλος: Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις μετά την έξοδο από το πρόγραμμα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις μετά την έξοδο από το πρόγραμμα σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ενώ μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε ότι στόχος είναι οι όσο το δυνατόν ευρύτερες συγκλίσεις.

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι εφόσον συνεχιστεί η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας και το 2019, υπάρχουν τα περιθώρια για μία διαμορφούμενη οικονομική πολιτική η οποία θα οδηγήσει σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις κοινωνικών στρωμάτων που έχουν επιβαρυνθεί δυσανάλογα.

Πρόσθεσε ότι αυτό «δεν σημαίνει ότι δεν δεσμευόμαστε από τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε να διαπραγματευτεί και να μειώσει όσο ήταν δυνατόν το πρωτογενές πλεόνασμα κατά πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (που είχαν 4,5 ως το 2018 και μέσο όρο στο 4%), παρά τη στάση της Γερμανίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει συμμαχία με τα ακροδεξιά στοιχεία

«Η Ν.Δ. και Μητσοτάκης επέλεξαν τις ίσες αποστάσεις αντί να καταδικάσουν τη φασιστική βία» τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος εξηγώντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης εξαρτά την πολιτική του ισχύ από μια συμμαχία με ακροδεξιά στοιχεία» ενώ αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Μητσοτάκης αυτό φοβάται να το ομολογήσει;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να συγκροτήσει τον πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας με ακροδεξιά πολιτικά πρόσωπα, αναφέροντας ως παράδειγμα τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Μάκη Βορίδη και τον Αντώνη Σαμαρά, «ο οποίος περιτριγυριζόταν από συμβούλους που ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του ακροδεξιού χώρου» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σε επίπεδο αυτοδιοικητικών εκλογών, ανέφερε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη συγκλίσεις και ζυμώσεις και τίποτα δεν μπορεί να προεξοφληθεί από τώρα.

Επανέλαβε δε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της κυβέρνησης στην απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, καλώντας όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να την καταδικάσουν και να πάρουν θέση απέναντι σε φασιστικές πρακτικές που ανθίζουν στην ελληνική περιφέρεια.

Αναφορικά με την καθαρή έξοδο, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η περίπτωση της Ελλάδας θα είναι όπως έγινε με την Πορτογαλία την Ιρλανδία και την Κύπρο οι οποίες δεσμεύονται από προγράμματα εποπτείας μέχρι να αποπληρώσουν το 75% των δανείων τους.

«Καθαρή έξοδος σημαίνει ότι δεν υπάρχει νέο μνημόνιο και η χώρα ανακτά πρόσβαση στις αγορές» είπε.

Με βάση την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας που είναι πολύ υψηλή θα επαναξεταστούν και οι δεσμεύσεις. Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η υπεραπόδοση αυτή δεν σχετίζεται με υπερφορολόγηση αλλά με τις αποδοτικότητα του ΕΦΚΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Αυτοί είναι! Οι «φευγάτοι» του Τσακαλώτου και της Αχτσιόγλου δεν καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τους servicers

Δείπνο στην Καστέλλα Κασσελάκη-Κοτζιά: Επίκειται συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΑΤΤΩ

Αποχώρησαν 9 βουλευτές της Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μητσοτάκης: Θα αποπληρώσουμε πρόωρα τα δάνεια διάσωσης του πρώτου μνημονίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...