Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροβασίλη: Επιτέλους η Ν.Δ. ομολόγησε – Θέλει κομματικούς διορισμούς

Γεροβασίλη: Επιτέλους η Ν.Δ. ομολόγησε – Θέλει κομματικούς διορισμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιτέλους η ΝΔ ομολόγησε: Θέλει κομματικούς διορισμούς και καμία αξιοκρατική διαδικασία» τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της με αφορμή συνέντευξη Τύπου του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά για τη διαδικασία επιλογής διοικητικών γραμματέων των υπουργείων.

Η ίδια κάνοντας λόγο για επιλογή των επιτελικών στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης με τρόπο αντικειμενικό και αξιοκρατικό, υπογραμμίζει ότι «βασικό στοιχείο της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της κυβέρνησης αποτελεί η αποκομματικοποίηση της δημοσίας διοίκησης».

Παράλληλα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης προσθέτει ότι «μετά από 5 μήνες συστηματικής υπονόμευσης της μεταρρύθμισης αυτής από την αξιωματική αντιπολίτευση (μέσω ανακοινώσεων, δηλώσεων, διαρροών και κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων), σήμερα επιτέλους η ΝΔ ομολόγησε επισήμως τη θέση της: «Αποκομματικοποίηση δεν είναι η μετατροπή θέσεων με πολιτικό χαρακτήρα σε διοικητικές»».

Επιπρόσθετα, η Όλ.Γεροβασίλη σημειώνει ότι «η ΝΔ δεν θέλει οι μέχρι πρότινος κομματικές της τοποθετήσεις να αντικατασταθούν από αξιοκρατική διαδικασία επιλογής».

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι για τη Νέα Δημοκρατία, αποκομματικοποίηση σημαίνει «διορισμούς σε θέσεις γενικών γραμματέων αποκλειστικά πολιτευτών και κομματικών στελεχών, στελέχωση της δημόσιας διοίκησης με εγγεγραμμένους στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ και μόνο, τοποθετήσεις φίλων, συγγενών και αφισοκολλητών σε υψηλές θέσεις ευθύνης, χωρίς διαδικασίες και μετά τα μεσάνυχτα και καρατομήσεις επιτελικών στελεχών, χωρίς καμία απολύτως αιτία πλην της κομματικής ταυτότητας.

«Η ΝΔ δε διστάζει μάλιστα να ψέξει και τους ίδιους τους θεσμούς, γιατί υποστηρίζουν την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Μάλλον, διεθνώς δεν ορίζεται η αποκομματικοποίηση, όπως την εννοεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης…», καταλήγει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...