Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουίκ: Ο στόχος των ΑΝΕΛ είναι εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019

Κουίκ: Ο στόχος των ΑΝΕΛ είναι εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Τέρενς Κουίκ,

Στη λήξη της συνταγματικής προθεσμίας τοποθετεί τον ορίζοντα των εκλογών ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. «Ο κ. Καμμένος λέει ότι εμείς θέλουμε να εξαντλήσουμε τα συνταγματικά όρια, τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά ο ίδιος φρονεί ότι στη χειρότερη ή στην ελαχιστότερη περίπτωση, εκλογές θα έχουμε τον Μάιο.

Πάντως ο στόχος μας είναι η διεξαγωγή των εκλογών τον Σεπτέμβριο, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «247» ο κ. Κουίκ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Εξωτερικών και στέλεχος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στις σχέσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας λέγοντας: «Όσο και να λυσσομανάνε κάποιοι και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να μπουν σφήνες στις σχέσεις Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου δεν θα τα καταφέρουν. Η χημεία τους είναι πάρα πολύ καλή και μιλούν πιο τακτικά απ’ ό,τι κάποιοι φαντάζονται».

Εν συνεχεία, ο κ. Κουίκ τόνισε την ανάγκη η δικαιοσύνη να «τρέξει» πιο γρήγορα τις υποθέσεις που εκκρεμούν. «Πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Αναφέρομαι σε όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις που απασχολούν τον Τύπο και τον δημόσιο βίο» σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Κουίκ φέρνοντας ως παράδειγμα τις υποθέσεις ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis.

Μάλιστα, αφού διερωτήθηκε αν μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει βάλει το χέρι στο μέλι, έσπευσε να επισημάνει πως δεν μπορεί να μένουν θέματα ανοιχτά που μπορούν να αδικούν αυτούς που κατηγορούνται, αλλά μπορεί και να πρέπει, αν κατηγορούνται δικαίως, να αποδώσουν λογαριασμό.

Αυτό θα το καταδείξει η Δικαιοσύνη, συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως δεν μπορεί να μένουν σε εκκρεμότητα ιστορίες οι οποίες δυστυχώς μπλέκουν στον πολιτικό βίο της χώρας.

«Οι εκκρεμείς υποθέσεις θα πρέπει τάχιστα να ξεκαθαρίσουν για να μπορέσουμε να εξυγιάνουμε την πολιτική» υπογράμμισε ο κ. Κουίκ και προσέθεσε πως με το τέλος των μνημονίων θα πρέπει ο Έλληνας να αποκτήσει εμπιστοσύνη στους έντιμους πολιτικούς».

Ερωτηθείς για το προσκλητήριο του Πάνου Καμμένου στους βουλευτές και στα στελέχη του κόμματος που έφυγαν από τους ΑΝΕΛ, ο κ. Κουίκ απάντησε: «Απευθυνόμαστε σε εκείνους που έφυγαν, έστω και αν ακόμα έφυγαν υπό το βάρος πιέσεων.

Τους λέμε να γυρίσουν στο «σπίτι» τους, που είναι εδώ. Μπορεί να μην είναι μπροστά από όσους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έμειναν και στήριξαν το Κίνημα.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι σε μια δύσκολη στιγμή μας εγκατέλειψαν. Αλλά όλοι θα συνεργαζόμαστε ξανά μαζί. Και τους λέμε ότι χρειάζεται η συνένωση, τους θέλουμε κοντά μας».

Παράλληλα, παρατήρησε πως «κάποιοι που «έξυναν τα νύχια τους για να φύγουν από τους ΑΝΕΛ, αυτοί οι κάποιοι δεν νομίζω θα ήθελαν ποτέ να ξαναγυρίσουν πίσω, πολύ περισσότερο όταν «μεγαλοπιάνονται» και θέλουν να γίνουν ηγέτες σε άλλα νέα κόμματα ή αποκόμματα».

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση πως οι ΑΝΕΛ θα είναι εκ νέου στη Βουλή μετά τις εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παναγιώτης Μελάς: Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και των ΑΝΕΛ σε ηλικία 78 ετών

Γιάννης Μοίρας: Λίγη ντροπή επιτέλους κ. Ανδρουλάκη

Τσαπανίδου: Mήνυμα σε ΠΑΣΟΚ για τη συνεργασία του με τη ΝΔ και αυτοκριτική για τους ΑΝΕΛ

Ο… Μπαϊντενόπουλος υποδέχθηκε τον Μητσοτάκη με την ελληνική γραβάτα του Κουίκ

Πάνος Καμμένος: Οι βουλευτές μου που ψήφισαν τις Πρέσπες «είχαν όλοι αγοραστεί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...