Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γραμματέας ΚΙΝΑΛ: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά

Γραμματέας ΚΙΝΑΛ: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής,

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά και όχι από μικροκομματική σκοπιά, αλλά πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά αυτή η νοοτροπία του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού, που επένδυσε στη δηλητηρίαση της κοινωνικής συνοχής εν μέσω κρίσης» τονίζει ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, υποστηρίζοντας ότι αυτό που είπε η Φώφη Γεννηματά, το «να πάνε από εκεί που ήλθαν», αφορούσε συγκεκριμένα το να επανέλθουν στο 3%.

«Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει ξανά στο 3%. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα κομμουνιστογενές κόμμα, το οποίο στον βωμό της εξουσίας έχει θυσιάσει όλες τις ιδεολογικές του αρχές, έχει εμπλουτίσει την κυβέρνηση με στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους χωρίς καμία ιδεολογική ταυτότητα, χωρίς κανέναν ιδεολογικό προσανατολισμό και με μοναδικό συνδετικό κρίκο το πώς θα παραμείνουν για λίγο ακόμη στην εξουσία» διευκρίνισε ο κ. Χριστοδουλάκης στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σχολιάζοντας την αναφορά του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινού στην ανάγκη οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ να προχωρήσουν σε ειλικρινή διάλογο, σημείωσε ότι «στο Κίνημα Αλλαγής δεν δαιμονοποιούμε τη διαφορετική άποψη», υπογραμμίζοντας ότι το μόνο που δεν είναι υπό αμφισβήτηση είναι η αυτόνομη πορεία μας και η αυτοδύναμη στρατηγική μας.

»Θα πάμε απόλυτα ενωμένοι και προετοιμασμένοι για όλες τις εκλογικές διαδικασίες, είτε αυτές λέγονται εθνικές εκλογές, είτε ευρωεκλογές, είτε δημοτικές εκλογές».

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες τόνισε ότι «ο λόγος για τον οποίο θα συμμετάσχουμε σε μία ενδεχόμενη επόμενη κυβέρνηση είναι μόνο αν μπορούμε να διασφαλίσουμε μία προοδευτική ατζέντα στη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη μέρα».

Και πρόσθεσε: «Το δημοκρατικό πολίτευμα από μόνο του επιβάλλει την αναγκαιότητα για συνεργασίες, αλλά το ζήτημα είναι συνεργασίες με μία συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα, ένα συγκεκριμένο προοδευτικό πρόσημο.

»Δεν μπορεί να εκφράζεται ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι στα λόγια αριστερός, αλλά στην πράξη εφαρμόζει την πλέον συντηρητική πολιτική -και το κερασάκι στην τούρτα ήταν με τον τελευταίο ανασχηματισμό, όπου εμπλουτίστηκε η δήθεν αριστερή κυβέρνηση με καραμανλικά στελέχη και σχεδόν με όλους τους ΑΝΕΛ στην εξουσία- και φυσικά δεν μπορεί να εκφράζεται από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία παρά το πλασματικό φιλελεύθερο περιτύλιγα, που προσπαθεί να περιβάλει τον λόγο της, διακατέχεται από μία αμιγώς συντηρητική βάση, με την οποία μας χωρίζει ένα σαφές ιδεολογικό χάσμα».

Σχετικά επίσης με τη συμμετοχή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Χριστοδουλάκης παρατήρησε ότι ανταποκρίθηκαν μόνο ορισμένα στελέχη, που άγονται από τον τυχοδιωκτισμό της εξουσίας και της καρέκλας.

«Τα στελέχη αυτά έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ λόγω μνημονίου. Πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε το χειρότερο και πιο σκληρό μνημόνιο από όλα, απλά και μόνο για να έχουν μια υπουργική θέση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο με… άρωμα «Σασμού»

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μόλις στο 26,6% η ΝΔ – Ο «Κανένας» έπιασε τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα

Ανδρουλάκης: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση MRB: Έχασε την πρώτη θέση στη δημοτικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...