Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά η Μυρσίνη Ζορμπά στα περί ένταξης αρχαίων στο Υπερταμείο

Τι απαντά η Μυρσίνη Ζορμπά στα περί ένταξης αρχαίων στο Υπερταμείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, δήλωσε για την καταγγελία που έκανε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) σχετικά με την εκχώρηση στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ακινήτων, μεταξύ των οποίων μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι, πως γίνεται «φασαρία για το τίποτα».

Σε συνέντευξή της, η κ. Ζορμπά διευκρίνισε πως «πρόκειται για νόμο του 2016 που έδινε στο Υπερταμείο το σύνολο των ακινήτων του δημοσίου με εξαίρεση των κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων, των περιοχών Ramsar κ.ά.».

«Δεν έχω λόγο να αμφισβητώ τη νομική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών», σημείωσε η υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, όμως, παράλληλα, τόνισε πως «κακώς δεν υπήρξε πρόβλεψη να εξαιρεθούν τα μνημεία» και παραμένει να ειδωθεί «αν είναι κάτι που απειλεί τα μνημεία».

Η κ. Ζορμπά ζήτησε να υπάρξει τοποθέτηση από το υπουργείο Οικονομικών επί του ζητήματος – γνωστοποιώντας, βέβαια, πως το ΥΠΟΙΚ έχει διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα – και άφησε ανοιχτό το ενεχόμενο ύπαρξης νομοθετικής παρέμβασης για το θέμα.

«Υποθέτω ότι η κ. Κονιόρδου έκανε μια συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ αλλά δεν το ξέρω», είπε ακόμη και υπογράμμισε πως η Βουλή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που υπέγραψαν τον νόμο, «δεν θα έβαζαν σε δοκιμασία κανένα αρχαιολογικό χώρο και χώρο που ανήκει σε πολιτιστική κληρονομιά και η οποία προστατεύεται συνταγματικά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι φοβούνται ότι το Ισραήλ αγοράζει γη στην κατεχόμενη Κύπρο – «Η Κύπρος προστίθεται στο μενού του νέου ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού που στήνεται στην περιοχή μας»

«Σπίτι μου 2»: Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια – Παράταση ένταξης στο πρόγραμμα

Η Γροιλανδία ΔΕΝ πουλά γη σε «Αμερικανούς επενδυτές»

Άνδρας ανακάλυψε δίκτυο τούνελ και υπόγεια δωμάτια κάτω από σπίτι του

Ανακαινίσεις ακινήτων: Τα 9 σημεία «κλειδιά» για να σας δοθεί έκπτωση φόρου έως και 16.000 ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...