Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άνοιξαν οι εργασίες της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στη Βουλή

Άνοιξαν οι εργασίες της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, άνοιξαν οι εργασίες της Δ΄ Συνόδου της ΙΖ Περιόδου στη Βουλή.

Παρόντες ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και βουλευτές.

Από τον αγιασμό απουσίαζαν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος που βρίσκεται σε επίσημο ταξίδι στη Κύπρο, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε στα μέλη του Κοινοβουλίου να έχουν «δύναμη, σύνεση και σοφία όπως απαιτούν τα πράγματα της εποχής μας».

«Η νέα κοινοβουλευτική περίοδος ξεκινά σε μια Βουλή εκσυγχρονισμένη. Με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας και με την πλήρη ανακαίνιση της οροφής της Ολομέλειας, μετά από 80 χρόνια. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και σε εμάς μένει να ολοκληρώσουμε το έργο μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Το απόγευμα Δευτέρας, θα γίνει η εκλογή των νέων κοσμητόρων και γραμματέων της Ολομέλειας, ενώ από αύριο Τρίτη ξεκινά το κοινοβουλευτικό της έργο, με τη συζήτηση του νομοσχέδιου του υπουργείου Τουρισμού που αφορά την «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) για τη διοργάνωση της 8ης Διεθνούς Συνάντησης του ΠΟΤ για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού».

Την Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με «θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις».

Την Πέμπτη, μπαίνει προς συζήτηση στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2258 και άλλες διατάξεις».

Τη νέα κοινοβουλευτική Σύνοδο αναμένεται να σηματοδοτήσουν δύο κορυφαία πολιτικά ζητήματα: η αναθεώρηση του Συντάγματος και η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την τελευταία αυτή Σύνοδο της παρούσας Βουλής θα απασχολήσει και το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις που – όπως έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης – θα έρθει προς συζήτηση μέχρι τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Public Issue: Χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών σε Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πολιτικούς και Βουλή

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...