Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κουντουρά δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Π.Ο.Τ. για όσα έχει καταφέρει στον τουρισμό

Η Κουντουρά δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Π.Ο.Τ. για όσα έχει καταφέρει στον τουρισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη το 8ο συνέδριο για τον τουρισμό στον «Δρόμο του Μεταξιού» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.), από τις 10 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2018.

Το συνέδριο ξεκίνησε με παρέμβαση της υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά αλλά και του Γενικού Γραμματέα του ΠΟΤ (Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού), Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

O κ. Ζουράμπ Πολολικασβίλι, τόνισε πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει το κέντρο του «Δρόμου του Μεταξιού», κάνοντας λόγο για μία ιδιαίτερα πετυχημένη τουριστική χρονιά για την Ελλάδα, κάτι που απέδωσε στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και στην «παγκοσμίως γνωστή» υπουργό Τουρισμού.

«Μετά από 5-6 χρόνια κρίσης, η Ελλάδα κατάφερε όχι μόνο να καταγράψει έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, αλλά και να προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Αυτό δείχνει τη δύναμη και την ενότητα του ελληνικού έθνους. Η χώρα σας πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα», σημείωσε.

Η κα. Κουντουρά, κατά την ομιλία της στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου, είπε ότι φέτος αναμένονται πάνω από 32 εκατ. διεθνείς αφίξεις στην Ελλάδα, αυξημένες κατά 15% σε σχέση με το 2017, ενώ τα έσοδα σημειώνουν αύξηση της τάξης του 17%.

«Ο Δρόμος του Μεταξιού είναι μέρος της ιστορίας της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας είναι να αποτελέσει μία πύλη από το παρελθόν στο μέλλον. Στις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις μέρες στην πόλη θα τεθούν οι στόχοι και το πλαίσιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, και θα αναδειχθούν νέοι προορισμοί, νέες ευκαιρίες και δυνατότητες», τόνισε η κ. Κουντουρά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τόνισε στον χαιρετισμό της: «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει σταυροδρόμι στον Δρόμο του Μεταξιού. Μία άθραυστη μεταξωτή κλωστή συνδέει την Ελλάδα με την Κίνα. Μαζί μπορούμε να περπατήσουμε προς νέες προοπτικές».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σχολίασε: «Ο Δρόμος του Μεταξιού είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τις εμπλεκόμενες περιοχές, ειδικά αυτές που δεν έχουν τουρίστες σήμερα».

Η διήμερη εκδήλωση πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Grand Hotel Palace με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μια υπουργική στρογγυλή τράπεζα και εξειδικευμένες συναντήσεις που θα επικεντρώνονται στην αξιολόγηση του ρόλου και της συνάφειας των ιστορικών διαδρομών του «Δρόμου του Μεταξιού» σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Γερμανικός Τύπος: Το ελληνικό καλοκαίρι μακριά από τον μαζικό τουρισμό

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Τουρισμός: 32 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2023 – Εισπράξεις άνω των 20 δισ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...