Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» στα 3-4 ναυτικά μίλια από το τουρκικό «Barbaros»

Η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» στα 3-4 ναυτικά μίλια από το τουρκικό «Barbaros»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε απόσταση μόλις 3-4 ναυτικών μιλίων βρίσκεται η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, «Νικηφόρος Φωκάς» από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, που έβγαλε η Τουρκία ανοιχτά της Κύπρου για έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ αλλά και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και έχει ήδη αποκτήσει οπτική επαφή με το τουρκικό σκάφος.

Το ελληνικό πολεμικό βρίσκεται πάντα εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και παρακολουθεί στενά οποιαδήποτε κίνηση του τουρκικού σκάφους στέλνοντας ήδη το μήνυμα πως η Ελλάδα διαθέτει την απαιτούμενη αποτρεπτική ισχύ.

Παράλληλα κι άλλες μονάδες επιφανείας του ελληνικού στόλου έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα και θα σπεύσουν στην περιοχή εάν παραστεί η οποιαδήποτε ανάγκη.

Επιτελείς του ελληνικού πενταγώνου σημείωναν μάλιστα μιλώντας στο Hellas Journal πως οποιαδήποτε πρόκληση θα αντιμετωπιστεί με την χαρακτηριστική ψυχραιμία και αποφασιστικότητα που διακρίνει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πηγή: Hellas Journal

Τι γράφει η εφημερίδα του Ερντογάν

Η εφημερίδα Yeni Safak, που εκφράζει απόλυτα το καθεστώς Ερντογάν, σε δημοσίευμα της με τίτλο κρίση στη Μεσόγειο, χαρακτηρίζει την αποστολή της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» στην περιοχή που δεσμεύτηκε παράνομα για τις έρευνες του Barbaros, πράξη πολέμου από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Η Ελλάδα απειλεί να προκαλέσει έναν ανοιχτό πόλεμο, και η Τουρκία ετοιμάζεται να απαντήσει σε αυτήν την κίνηση».

Όπως επισημαίνει ο συντάκτης του προκλητικού άρθρου, το πλοίο Barbaros συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία, βάρκες αλλά και υποβρύχια:

«Είναι σαφές ότι η Τουρκία ανταποκρίνεται στην απειλή του πολέμου για την προετοιμασία του πλοίου Barbaros, τα τουρκικά πολεμικά πλοία, τα περιπολικά σκάφη και τα υποβρύχια οδηγήθηκαν στη συνοδεία του».

Σύμφωνα με την εφημερίδα η Τουρκία επιδιώκει να εγκλωβίσει τα 41 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο, επιχειρώντας να απαντήσει στην προσπάθεια της Ελλάδας να καταλάβει τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την Yeni Safak, τα στελέχη της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας κλήθηκαν για εξηγήσεις στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Το TRIBUNE σημειώνει ότι αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές η Ελλάδα έχει την καλή τύχη να έχει τοποθετημένο πρέσβη στην Άγκυρα έναν ικανότατο διπλωμάτη, τον κ. Πέτρο Μαυροειδή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η «Ύδρα» κατέρριψε ντρόουν στον Κόλπο του Άντεν

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...