Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμανατίδης: Ιστορική η συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας

Αμανατίδης: Ιστορική η συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιστορική χαρακτήρισε τη συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στην ΕΡΤ3.

«Είναι μια ιστορική συμφωνία που θα πάρει τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης, όπου θα ρυθμιστούν και άλλες αναγκαίες λεπτομέρειες» τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σημείωσε επίσης ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας μακράς συνεργασίας της Εκκλησίας με την Πολιτεία, «καθώς είχαν συσταθεί επιτροπές για τον σκοπό αυτό. Τίποτα δεν έγινε μονομερώς» υπογράμμισε ο κ. Αμανατίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «γίνεται εξορθολογισμός των διακριτών ρόλων Εκκλησίας-Κράτους. Κατοχυρώνεται η αυτοτέλεια της Εκκλησίας και αξιοποιείται η εκκλησιαστική περιουσία για το καλό όλων».

Ο κ. Αμανατίδης δήλωσε πως ορισμένοι μιλούσαν για πόλεμο Εκκλησίας-κυβέρνησης, για εντεινόμενη αντίθεση, κι όλα αυτά αποδείχτηκαν αβάσιμα.

«Το κράτος είναι εγγυητής των θρησκευτικών ελευθεριών» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Η συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ευρύτερων συναινέσεων» υπογράμμισε ο κ. Αμανατίδης και αναφέρθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως «βρίσκεται σε δύσκολη θέση όταν εμφανίζεται βασιλικότερη του βασιλέως για θέματα που έχουν λυθεί ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Από τις Βρυξέλλες ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα funds: «Θα πάει μέχρι τέλους»

Δημοσκόπηση Marc: Τη δεύτερη θέση διεκδικεί το αναμενόμενο κόμμα Τσίπρα

Δημοσκόπηση GPO: 25,2% ΝΔ – 21,8% έως 33,8% ο Τσίπρας – Το 70% θέλει ο Μητσοτάκης να φύγει ΤΩΡΑ

Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε «Ευρωπαϊκή ΑΟΖ» για τη Μεσόγειο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...