Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Σπύρος Σιδέρης
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Μετά το Παρίσι ο Τσίπρας πάει Παλέρμο για τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη

Μετά το Παρίσι ο Τσίπρας πάει Παλέρμο για τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά το Βερολίνο και το Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Παλέρμο της Ιταλίας για να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη που διοργανώνει η ιταλική κυβέρνηση στις 12 και 13 Νοεμβρίου.

Στο Παλέρμο ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε όπου θα συζητήσουν διμερή και περιφερειακά θέματα.

Όσον αφορά την διάσκεψη για την Λιβύη, αυτή στοχεύει να αποδείξει την πλήρη υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή του σχεδίου δράσης των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη και τις προσπάθειες του Ειδικού Εντεταλμένου των Ηνωμένων Εθνών Ghassan Salamé ώστε να ξεπεράσει το πολιτικό αδιέξοδο στη μεταβατική περίοδο που διέρχεται η Λιβύη σε μια σταθερή, ασφαλή και ευημερούσα χώρα.

Στη διάσκεψη θα συζητηθούν οι προοπτικές για πολιτική διευθέτηση, εκλογές, οικονομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις καθώς και τη δημιουργία βιώσιμων και υπεύθυνων θεσμών ασφαλείας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποστηρίξει εδώ και πολλά χρόνια τη Λιβύη μέσω της εκτεταμένης συνεργασίας τους.

Η ΕΕ έχει συνδράμει στην ενίσχυση των θεσμών, στην προώθηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την παροχή ευκαιριών σε γυναίκες και νέους, στην εξασφάλιση της ασφαλούς επιστροφής στο σπίτι για τους εσωτερικά εκτοπισμένους, στην υποστήριξη των μεταναστών στη Λιβύη και τις αρχές της Λιβύης σε αυτόν τον τομέα, βοηθώντας τους δήμους να παρέχουν βασικές υπηρεσίες και να αποκαταστήσουν τις υποδομές ζωτικής σημασίας, στη βελτίωση της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών, στην κατάρτιση δημοσιογράφων, στη συμβολή στη βελτίωση της διαχείρισης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, στην ενίσχυση της φωνής της κοινωνίας των πολιτών στην πολιτική διαδικασία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως ο κυριότερος δωρητής και οικονομικός εταίρος της ανθρωπιστικής βοήθειας της χώρας, υποστηρίζει την ανάπτυξη πλήρως του οικονομικού και ανθρώπινου δυναμικού της Λιβύης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να συσπειρώνει τη διεθνή κοινότητα πάνω σ’ αυτούς τους στόχους, στηρίζει τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών και αποδεικνύει ότι η διεθνής κοινότητα βρίσκεται δίπλα στους Λίβυους εταίρους της ΕΕ, για να εργαστούν για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...