Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γεννηματά ζητά Ειδική Επιτροπή για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας

Η Γεννηματά ζητά Ειδική Επιτροπή για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιστολή με την οποία διατυπώνει και επίσημα το αίτημα για τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κάτι που είχε προαναγγείλει χθες Τετάρτη, μετά τη συνάντησή της με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Πιο αναλυτικά, η κ. Γεννηματά θεωρεί ότι «η δήθεν “ιστορική συμφωνία”» με την Εκκλησία της Ελλάδος, που ανακοινώθηκε στις 6 Νοεμβρίου, «όχι μόνο παραμένει εκκρεμής και αβέβαιη, αλλά δημιούργησε μια βαθιά κρίση στη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας, καθώς και σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό του κλήρου».

Όπως επισημαίνει στην επιστολή της, η σοβαρότητα του θέματος και η ομόφωνη απόφαση της ιεραρχίας επιβάλλουν νηφάλιο διάλογο μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας για όλα τα θέματα.

Οι δε ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα εθνικά θέματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνιστούν προδήλως εθνικό και γενικότερου ενδιαφέροντος ζήτημα.

Ως εκ τούτου εκπληρώνονται, πέραν πάσης αμφιβολίας, κατά την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, οι προϋποθέσεις των άρθρων 44 και 45 του Κανονισμού της Βουλής, για τη σύσταση Επιτροπής, όπως αναφέρεται ρητά και ειδικότερα στην παρ.1 του άρθρου 44.

«Βάσει του Συντάγματος, η Βουλή είναι ο φυσικός χώρος συζήτησης, προβληματισμού αλλά και επιδίωξης των ευρύτερων δυνατών συναινέσεων για την επίλυση τόσο σημαντικών ζητημάτων.

»Για τον λόγο αυτό, προτείνω τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Οπωσδήποτε και σε κάθε περίπτωση με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ιερέων» σημειώνει η Φώφη Γεννηματά.

Ζητεί, μάλιστα, στις σχετικές συζητήσεις να κληθούν να ενημερώσουν τη Βουλή και οι εκπρόσωποι των λοιπών θρησκευτικών κοινοτήτων που υπάγονται σε ειδικό καθεστώς στη χώρα για τα ισχύοντα ως προς αυτές, ώστε οι βουλευτές να έχουν πλήρη εικόνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...