Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο μήνυμα στέλνει ο Τσίπρας στον αγροτικό κόσμο – Τα μέτρα-«ανάσα» (βίντεο)

Ποιο μήνυμα στέλνει ο Τσίπρας στον αγροτικό κόσμο – Τα μέτρα-«ανάσα» (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό κόσμο», είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω της ανάρτησης στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού (primeminister.gr.), με την πρόσθετη επισήμανση, «επενδύουμε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, η κυβέρνηση κάνει πράξη μια σειρά από μέτρα που αφορούν την ενίσχυση των αγροτών και της αγροτικής ανάπτυξης».

Στο πλαίσιο της προβολής του κυβερνητικού έργου, ο πρωθυπουργός έχει αναρτήσει επίσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα τηλεοπτικό σποτάκι αναφορικά με τις πρωτοβουλίες για τον αγροτικό κόσμο.

Συγκαταλέγεται στη σειρά των σποτ, υπό το γενικό τίτλο, «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», που καταγράφουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ανα τομέα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης επισημαίνεται ότι με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας μειώνεται κατά 1/3 η επιβάρυνση για τις ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο της συνταξιοδοτικής δαπάνης των αγροτών.

Με αυτή τη μείωση, μαζί με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για αγροτικούς συνεταιρισμούς και συνεταιρισμένους αγρότες που υλοποιήθηκε με νόμο του υπουργείου Οικονομικών, δίνεται μεγαλύτερη ανάσα στα μεσαία και μεγαλύτερα αγροτικά στρώματα, που είχαν επιβαρυνθεί στα χρόνια των μνημονίων.

Επίσης, μπαίνει οριστικό τέλος στο καθεστώς παραχώρησης εκτάσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς υπογράφτηκε η απόφαση, με την οποία από 1ης Νοεμβρίου λήγουν όλα τα καθεστώτα παραχώρησης που ίσχυαν μέχρι τώρα για τις εκτάσεις ιδιοκτησίας του υπουργείου και ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση στους πραγματικούς παραγωγούς.

Παράλληλα, είναι έτοιμος ο νέος χάρτης των μειονεκτικών περιοχών της χώρας μας, που διασφαλίζει τις πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης για τους κατοίκους της υπαίθρου τα επόμενα χρόνια.

Ο νέος χάρτης επιβεβαιώνει ότι η συμμετοχή στη διαβούλευση, η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης και ιδιαίτερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορεί να επιφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

MRB Δημοσκόπηση: Υπέρ της πρότασης Τσίπρα η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...