Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκινά ο έλεγχος των μονιμοποιήσεων

Ξεκινά ο έλεγχος των μονιμοποιήσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δρομολογεί τον έλεγχο όλων των πιστοποιητικών που χρησιμοποίησαν οι υπάλληλοι για την πρόσληψή τους στο Δημόσιο.

Με εγκύκλιό του ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, υπηρεσίες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, την υποχρέωσή τους να πιστοποιούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), όλα τα κατατεθειμένα έγγραφα.

Η εφαρμογή αφορά στον έλεγχο εγκυρότητας των τίτλων σπουδών και των λοιπών στοιχείων που περιέχονται στα ατομικά μητρώα των υπαλλήλων.

Οι φορείς είναι υποχρεωμένοι να καταχωρούν αναλυτικά τις σχετικές ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί καθώς και τα αποτελέσματα των ενεργειών τους.

Η διαδικασία αφορά στο σύνολο των υπαλλήλων, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που υπηρετούν (τακτικούς υπαλλήλους, αορίστου χρόνου και επί θητεία, αλλά και υπαλλήλων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου) σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και δημόσιες επιχειρήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ζητά, επίσης, από Δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που εκδίδουν τίτλους σπουδών ή κάθε είδους βεβαιώσεις και πιστοποιητικά τα οποία έχουν υποβληθεί από δημοσίους υπαλλήλους και περιλαμβάνονται στα ατομικά τους μητρώα, να αποστείλουν στο ΣΕΕΔΔ όλες τις περιπτώσεις για τις οποίες έχει προκύψει πλαστότητα ή αλλοίωση του περιεχομένου.

Κάθε απάντηση με την οποία εξακριβώνεται η υποβολή νοθευμένου ή πλαστογραφημένου τίτλου ή πιστοποιητικού πρέπει να κοινοποιείται στο ΣΕΕΔΔ, πέραν του Δημοσίου φορέα όπου υπηρετεί ο υπάλληλος και ο οποίος έχει ζητήσει τον έλεγχο της εγκυρότητας, ενώ οι διοικήσεις των φορέων οφείλουν να ενημερώνουν τις εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...