Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστολή της ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Αντώνη Σαμαρά μιλά για “εμπαιγμό” και “ευθύνες Βενιζέλου”

Επιστολή της ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Αντώνη Σαμαρά μιλά για “εμπαιγμό” και “ευθύνες Βενιζέλου”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ΔΑΚΕ Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία), ζητά με επιστολή της στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά “να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των υποβρυχίων” και “να καταλογιστούν ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν”.

Η ΔΑΚΕ θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για το κλείσιμο των ναυπηγείων και την “ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι εργαζόμενοι” και δεν διστάζει να καταλογίσει “ανοχή του Αντώνη Σαμαρά” που τη θεωρεί “εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους”. Η ΔΑΚΕ, καταλήγοντας, ζητά από τον Πρωθυπουργό να λειτουργήσει με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, επισημαίνοντας ότι “δεν πρέπει να μείνει κανείς στο απυρόβλητο, είτε βρίσκεται εντός είτε εκτός της κυβέρνησης”.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Kε. Πρωθυπουργέ,

Με αφορμή την αυριανή συζήτηση, στην Βουλή των Ελλήνων, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Υ/Β και τα ΕΝΑΕ, σας καλούμε να κάνετε πράξη άμεσα τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες σας. Τα πολιτικά παιχνίδια κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, δεν αφορούν τους εργαζόμενους. Εμείς θέλουμε μόνο λύση στο πρόβλημα που μας ταλανίζει.

Εδώ και 2 χρόνια που τα ΕΝΑΕ είναι κλειστά, με ευθύνη και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλου (Ν.3885/2010), οι εργαζόμενοι τους βιώνουν μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση , τα Υ/Β και τα ναυπηγεία καθημερινά απαξιώνονται και το ΠΝ μάταια περιμένει να τα εντάξει στο στόλο του.

Πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των Υ/Β και να καταλογιστούν οι ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν. Πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι έφεραν τα ΕΝΑΕ και τα Υ/Β σε αυτή την κατάσταση. Δεν πρέπει να μείνει κανείς στο απυρόβλητο, είτε βρίσκεται εντός είτε εκτός της κυβέρνησης. Πρέπει να διερευνηθούν οι πράξεις όλων. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί.

Από τον Ιούνιο του 2012, εσείς προσωπικά δεσμευτήκατε για λύση στα ΕΝΑΕ, που θα διασφαλίζει εργαζόμενους και Υ/Β. Ήρθε η ώρα οι δεσμεύσεις αυτές να υλοποιηθούν και να μην μείνουν κούφια λόγια. Σας καλούμε εδώ και τώρα, μετά από 20 μήνες ουσιαστικής απραξίας, να δώσετε πραγματική λύση. Εδώ που φτάσαμε -με την ανοχή σας- οι υποσχέσεις, οι δεσμεύσεις και οι επιτροπές, είναι εμπαιγμός προς τους εργαζόμενους και δεν πείθουν κανέναν.

Εμείς σαν εργαζόμενοι ζητάμε, από εσάς και την Κυβέρνηση σας να πράξετε το αυτονόητο και να αποδείξετε ότι λειτουργείτε με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Αντώνης Σαμαράς: «Χτύπημα» κατά Μητσοτάκη στο παρά πέντε του συνεδρίου με αφορμή την υποψηφιότητα Μουρούτη

Αντ. Σαμαράς: «Δεν έχει λήξει η υπόθεση» της Βόρειας Μακεδονίας – Καρφιά -ξανά- στον Μητσοτάκη

Φάμελλος: Η κυβέρνηση της «αδικίας» φέρνει Ποινικούς Κώδικες για να εξευμενίσει τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη

Κασσελάκης για Σαμαρά: Φανταστείτε πρώην πρωθυπουργός σε οποιοδήποτε κόμμα εκτός της ΕΡΕ να έκανε αυτήν τη δήλωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...