Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρύ πένθος για τον Γιάννη Στουρνάρα

Βαρύ πένθος για τον Γιάννη Στουρνάρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή ο οικονομολόγος Τάκης Πολίτης ο οποίος ασχολήθηκε σε βάθος με τη μελέτη της ελληνικής βιομηχανίας και της οικονομίας.

Γεννημένος το 1943, ο Τάκης Πολίτης ήταν απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, διετέλεσε συνεργάτης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος σε δήλωσή του εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την απώλεια του στενού του συνεργάτη.

Όπως σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης, ο Τάκης Πολίτης οικονομολόγος και διανοούμενος συνέβαλε καθοριστικά στην κατανόηση των οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων της Ελλάδας την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ εκφράζει τα συλλυπητήριά του.

«Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΣΕΒ αποχαιρετούν με θλίψη τον οικονομολόγο Τάκη Πολίτη, επί σειρά ετών συνεργάτη και φίλο της διοίκησης και των στελεχών του Συνδέσμου.

»Προσωπικότητα χαρισματική, αθόρυβος και ουσιώδης, ο Τάκης Πολίτης ασχολήθηκε σε βάθος με τη μελέτη της ελληνικής βιομηχανίας και της οικονομίας ευρύτερα.

»Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΣΕΒ, δημιουργός και συγγραφέας του Δελτίου και άλλων εκδόσεων του ΣΕΒ, ήταν εκείνος που κατέγραψε με το δικό του διεισδυτικό ύφος την εξέλιξη, τα δομικά προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

»Σε κρίσιμες περιόδους, αυξημένης χαλαρότητας και εφησυχασμού, εντόπισε τα κακώς κείμενα και τις παρενέργειες της οικονομικής πολιτικής και των αποφάσεων για την επιχειρηματικότητα, υπηρετώντας σταθερά την αρχή ότι «όσοι αξιολογούμε δημόσιες πολιτικές, οφείλουμε να είμαστε χρήσιμοι κι όχι ευχάριστοι».

»Ο Τάκης ήταν πολίτης του κόσμου, με βαθιά αγάπη για τη χώρα μας και είχε εξαρχής συνδέσει την πορεία της με το ευρωπαϊκό όραμα και προοπτική.

»Όλοι μας στον ΣΕΒ θα τον θυμόμαστε με αγάπη και ευγνωμοσύνη για την προσφορά του τόσο στην ελληνική επιχειρηματικότητα, όσο και στην προσπάθεια ανάδειξης της συμβολής της βιομηχανίας στην ανάπτυξη και στην ευημερία του τόπου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Οργιάζει η παραοικονομία στην Ελλάδα – Υπολογίζεται στα περίπου 35 δισ. ευρώ ετησίως

Αλλαγές σε δάνεια, servicers και εξωδικαστικό μηχανισμό

Κασσελάκης στον ΣΕΒ: Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στο επόμενο στάδιο με νέα στελέχη – Το όραμά του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...