Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πάτησε» Πεκίνο ο Τσίπρας – Ποιους θα συναντήσει

«Πάτησε» Πεκίνο ο Τσίπρας – Ποιους θα συναντήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο βροχερό Πεκίνο έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στο δεύτερο φόρουμ υψηλού επιπέδου της Πρωτοβουλίας του «Δρόμου του Μεταξιού».

Στο φόρουμ συμμετέχουν συνολικά 150 χώρες, οι 37 εκ των οποίων εκπροσωπούνται σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, αλλά και εκπρόσωποι από 90 και πλέον διεθνείς οργανισμούς.

Οι δε συμμετέχοντες ανέρχονται σε περίπου 5.000.

Ο πρωθυπουργός θα είναι παρών στην επίσημη τελετή έναρξης του φόρουμ το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, που θα εγκαινιάσει με ομιλία του ο πρόεδρος της Κίνας και στη συνέχεια θα κάνει παρέμβαση στην Ολομέλεια Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα με το μέλος της Διαρκούς Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΚ Wang Yang, θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις με τον Κινέζο Πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ (15.30 τοπική) και με τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζιπίνγκ (17.00 τοπική) και στις 19.30 θα παραβρεθεί στο επίσημο δείπνο του φόρουμ.

Την επόμενη μέρα, Μ. Σάββατο, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην 1η Στρογγυλή Τράπεζα ηγετών, με θέμα: «Ενίσχυση της Συνδεσιμότητας για την εξεύρεση νέων μορφών ανάπτυξης».

Στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός στην κινεζική πρωτεύουσα θα βρεθεί η περαιτέρω εμβάθυνση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας και η ενίσχυση των κινεζικών επενδύσεων, κατά την επόμενη περίοδο, ιδιαίτερα στην υψηλή τεχνολογία, στα logistics και στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Στο Πεκίνο, είχε από το πρωί συναντήσεις με συμμετέχοντες στο φόρουμ αλλά και τοπικούς αξιωματούχους, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στην κινεζική πρωτεύουσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα – Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!

Αλέξης Τσίπρας από το Παλλάς: Άμεσα η επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης – Ομιλία προάγγελος νέου κόμματος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...