Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τηλεφώνημα Τσίπρα που έφερε την παραίτηση Χριστοδουλοπούλου – Όλο το παρασκήνιο

Το τηλεφώνημα Τσίπρα που έφερε την παραίτηση Χριστοδουλοπούλου – Όλο το παρασκήνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ένα τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στην Τασία Χριστοδουλοπούλου ολοκληρώθηκε το σίριαλ για με τις μετατάξεις στη Βουλή.

Ο Πρωθυπουργός, την ώρα που βρισκόταν στη συνεδρίαση του ΣΕΤΕ δέχθηκε τηλεφώνημα από την κα Χριστοδουλοπούλου και λίγη ώρα αργότερα την πήρε πίσω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Χριστοδουλοπούλου εξέφερασε στον Αλέξη Τσίπρα την πρόθεσή της να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και του μετέφερε τη σκέψη της να μην βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πρωθυπουργός είπε ότι αυτή είναι μία σωστή απόφαση, θέτοντάς την και τυπικά εκτός ψηφοδελτίων για τις 7 Ιουλίου.

Έτσι, σήμερα το πρωί, μέσα από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, ζήτησε «συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους» της όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν θα είναι υποψήφια.

«Δυστυχώς δεν μπορώ να επανορθώσω με διαφορετικό τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ: Να μη συμμετέχω ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μόλις ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στη Βουλή τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και ζήτησε να ανασταλούν οι μετατάξεις άμεσα, όπερ και εγένετο.

Το παρασκήνιο των μετατάξεων

Για την ιστορία ωστόσο, πρέπει να αποσαφηνιστεί το τι ακριβώς έγινε με τις μετατάξεις στη Βουλή, τις οποίες έσπευσε να στηλιτεύσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με δήλωσή του.

Η ίδια η ΝΔ όχι μόνο μετείχε στη Διάσκεψη των Προέδρων και συναίνεσε στη διαδικασία των μετατάξεων, αλλά ήταν αυτή που μέσω του κ. Τραγάκη τον περασμένο Δεκέμβριο ζήτησε βάσει του νόμου για την κινητικότητα να εναρμονιστεί και η Βουλή.

Και η ίδια η ΝΔ ήρθε εκ των υστέρων και προχώρησε σε ένα ακραίο κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας.

Από την εναρμόνιση στην κινητικότητα, ωφελήθηκαν ιδίως όσοι ήταν αποσπασμένοι στη Βουλή από το 2009 και εντεύθεν και αυτό το ζήτημα αφορά κυρίως άλλες πολιτικές δυνάμεις και όχι τη σημερινή κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χρήση της δυνατότητας να αξιοποιήσουν την κινητικότητα δε, έχουν κάνει πολλοί, αν όχι όλοι οι αποσπασμένοι στα γραφεία των Αντιπροέδρων της Βουλής όλων των κομμάτων.

Καθώς επί σειρά ετών υπήρχαν αποσπασμένοι στη Βουλή από άλλες υπηρεσίες, τέθηκε υπόψη τους ότι το κοινοβούλιο εναρμονίζεται με την κινητικότητα, για να δηλώσουν, σύμφωνα με το νόμο, που θέλουν να εργαστούν.

Ακολούθησε αλληλογραφία με τα υπουργεία η οποία κράτησε μήνες.

Τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν να εκδίδονται τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας και ήδη για 32 υπαλλήλους έχει εκδοθεί ΦΕΚ στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Μετά την πολιτική εκμετάλλευση από τη ΝΔ που η ίδια άνοιξε το θέμα των μετατάξεων, ο Πρωθυπουργός σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής ζήτησε να ανασταλεί όλη η διαδικασία των μετατάξεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...