Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Ουάσιγκτον ο Δένδιας για τη θρησκευτική ελευθερία – Θα δει Πομπέο και Μπόλτον

Στην Ουάσιγκτον ο Δένδιας για τη θρησκευτική ελευθερία – Θα δει Πομπέο και Μπόλτον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Ουάσιγκτον θα βρίσκεται στις 17 και 18 Ιουλίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για να μετάσχει στις εργασίες της Υπουργικής Διάσκεψης για την Προώθηση της Θρησκευτικής Ελευθερίας.

Ο Νίκος Δένδιας άδραξε την ευκαιρία της συμμετοχής του στη Διάσκεψη για να συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και με την πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι.

Το ταξίδι του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Ουάσιγκτον ήταν προγραμματισμένο πολύ πριν τις εκλογές. Δεν είναι έκτακτο, όπως έγραψαν άλλες ιστοσελίδες, προφανώς από τη χαρά τους.

Τονίζουμε ότι ως TRIBUNE θα εκφράζουμε πάντα την εθνική γραμμή αλλά όχι τα «φύκια». Σκοπεύουμε να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας στα διπλωματικά και εθνικά θέματα.

Αυτονόητο είναι ότι ο νέος υπουργός Εξωτερικών πολύ ορθά έπραξε και φρόντισε να γίνουν οι προαναφερθείσες συναντήσεις με την ευκαιρία μιας τόσο εξαιρετικά σημαντικής Υπουργικής Διάσκεψης,

Μιας Υπουργικής Διάσκεψης για τη Θρησκευτική Ελευθερία, εις την οποία ευχόμαστε η ελληνική αποστολή να είναι καλά ενημερωμένη και προετοιμασμένη και να μην παρίσταται απλά.

Η ατζέντα της Διάσκεψης μας αφορά άμεσα και σε μεγάλο βαθμό.

Μην ξεχνάμε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τους Ελληνορθόδοξους πληθυσμούς στη Μέση Ανατολή.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου θα συναντηθεί, την Τετάρτη 17 Ιουλίου, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Mike Pompeo, με τον οποίο θα συζητήσουν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

»Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, επίσης, με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, J. Bolton, καθώς και με τον Γερουσιαστή B. Menendez (D-NJ).

»Περαιτέρω, πρόκειται να μετάσχει στις εργασίες της Υπουργικής Διάσκεψης για την Προώθηση της Θρησκευτικής Ελευθερίας (Ministerial Conference to Advance Religious Freedom) που θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον, στις 17 και 18 Ιουλίου.

»Τέλος, θα παραστεί, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Σεβασμιώτατο κ. Ελπιδοφόρο, καθώς και με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ν. Pelosi, σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα την εκδίωξη των Χριστιανών από τη Μέση Ανατολή και τις σχετικές δράσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη, Παναγιώτατου κ.κ. Βαρθολομαίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...