Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βόμβα» Φρουζή: Ο Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της Novartis – Δεν έχουν στήσει σκευωρία

«Βόμβα» Φρουζή: Ο Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της Novartis – Δεν έχουν στήσει σκευωρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φωτιά στο σκηνικό της Προανακριτικής Επιτροπής βάζει με νέα παραδοχή του ο ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος συνεχίζει την κατάθεσή του για δεύτερη μέρα από το πρωί της Παρασκευής.

Σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Μανιαδάκη, ο κ. Φρουζής παραδέχθηκε ότι ήταν συνεργάτης της Novartis, αναιρώντας τη χθεσινή του κατάθεση!

Μόλις χθες κατά την κατάθεσή του ο κ. Φρουζής στην ίδια ερώτηση είχε χαρακτηρίσει τον κ. Μανιαδάκη, αρχικά προστατευόμενο μάρτυρα και εν συνεχεία κατηγορούμενο για το σκάνδαλο Novartis, «εξαιρετικό καθηγητή» ενώ τόνισε ότι «απλώς τον γνώριζα και δεν είχα συνεργασία».

Με τη σημερινή του κατάθεση ο κ. Φρουζής ωστόσο παραδέχεται ότι όχι απλώς τον γνώριζε αλλά ήταν συνεργάτης της Novartis, όσο ο ίδιος ο κ. Φρουζής ήταν ανώτατο στέλεχος της πολυεθνικής.

Σε ερώτηση μάλιστα κατά πόσο ο κ. Μανιαδάκης ήταν σύμβουλος και υπουργών Υγείας την ίδια περίοδο που ήταν συνεργάτης της Novartis, ο κ. Φρουζής δεν το διέψευσε, αρκούμενος να πει πως «δεν το θυμάμαι εάν την ίδια εποχή ήταν και σύμβουλος υπουργών».

Σημειώνεται ότι ο κ. Μανιαδάκης υπήρξε μετά τον Οκτώβριο του 2009 για πάρα πολλά χρόνια στενός σύμβουλος, τουλάχιστον των περισσότερων υπουργών Υγείας με εντολή της ίδιας της τρόικας.

Σύμφωνα πάντα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κ. Φρουζής ομολόγησε ότι το 2015 είχε απευθυνθεί όχι μόνο στον Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και στον Γ. Στουρνάρα για να τον βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας (το σχετικό θέμα δημοσιεύεται σε σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η οποία παρουσιάζει τα σχετικά μέιλ που είχε αποστείλει ο κ. Φρουζής στον νυν πρωθυπουργό και τον διοικητή της ΤτΕ).

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της σημερινής του κατάθεσης, ο Κ. Φρουζής παραδέχτηκε τα 2 μέιλ, παρόλο που κατά το παρελθόν είχε ισχυριστεί πως με τον κ. Στουρνάρα διατηρούσε μόνο τυπικές σχέσεις.

Σε ερώτηση κατά πόσο είναι θύμα σκευωρίας από τους 3 αντιεισαγγελείς, οι οποίοι συνυπεγραψαν το αίτημα της Τουλουπακη για να αποκτήσουν την ιδιότητα του προστατευομενου μαρτυρά οι συγκεκριμένο μάρτυρες, ο κ. Φρουζής αρνήθηκε να πει ότι έχουν κατασκευάσει σκευωρία και πλεκτάνη.

“Θα ήθελα όμως να έχουν φιλτράρει καλύτερα τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων”, είπε.
Στη συνέχεια ο Γ. Ραγκούσης ρώτησε εάν «οι συναντήσεις με τον Τσίπρα ήταν στη βάση παράνομων αιτημάτων που είτε ετέθη σαν είτε έγιναν δεκτά;» για να λάβει την απάντηση «όχι δεν υποβλήθηκε κανένα παράνομο αίτημα. Έγινε στα πλαίσια γνωριμίας και απόκτηση επαφής».

Φρουζής: Για εμένα η Novartis δεν είναι σκάνδαλο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής είπε πως «με ρωτάτε αν η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο. Η απάντηση είναι σαν να με ρωτάτε αν η ζωή είναι δύσκολη. Για εμένα δεν είναι σκάνδαλο».
«Δεν υπήρχαν άτομα που έπαιρναν αποφάσεις μετά από δική μου χειραγώγηση», φέρεται να υποστήριξε, ενώ για το «Harvard project» φέρεται να είπε:

«Λειτούργησε ελάχιστα. Ίσα ίσα για να διασφαλίσει την κυκλοφορία των φαρμάκων Novartis».

Ακόμα, σημείωσε πως νομίζει ότι συνεχίστηκε και αφότου αποχώρησε από τη Novartis.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis φέρεται να αρνήθηκε την ύπαρξη e-mail προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ φέρεται να αποδέχθηκε ως αληθή τα e-mail προς τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παραδεχόμενος ότι διοργάνωνε δείπνα για τον νυν Πρωθυπουργό.

Σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δημιουργήθηκε ένταση, με αφορμή την ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αυγέρη για ένα e-mail που έλεγε ο κ. Γεωργιάδης από τον κ. Φρουζή.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Novartis Hellas φέρεται να ζήτησε να το δει, αλλά η κυρία Αυγέρη αρνήθηκε να το δώσει.

Από την κυρία Αυγέρη το ζήτησε και η επιτροπή, ωστόσο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε και πάλι. Ζητήθηκε να φανεί εάν υπάρχει αποστολέας και παραλήπτης, αλλά αρνήθηκε.

Στη συνέχεια, ο κ. Φρουζής φέρεται να υποστήριξε πως πήγε στην Ελένη Τουλουπάκη με δύο στόχους «να καταθέσω για να μιλήσω επιτέλους και για να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου.

»”Θέλω να καταθέσω” της ξεκαθάρισα. Εκεί μπερδεύτηκε η κουβέντα» και πρόσθεσε:

«Όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει κι ο άλλος του προτείνει ευεργετικές διατάξεις λέγοντας πως έχουν βρεθεί αδικήματα σημαίνει “έλα να καταθέσεις κάτι που πρέπει να καταθέσεις”. Δεν κολλάνε τα γεγονότα.

»Έτσι εξέλαβα τη στάση της κυρίας Τουλουπάκη. Η κουβέντα όλη ήταν για να δώσω πολιτικούς. Αυτό κατάλαβα».
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, αποκλειστικό αντικείμενο με την Ελένη Τουλουπάκη ήταν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Όπως είπε ο κ. Φρουζής, του έκανε εντύπωση γιατί αυτά δεν του τα είπε ο ανακριτής, αλλά η εισαγγελέας.

Σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη αν τού διάβασαν καταθέσεις, ο κ. Φρουζής είπε όχι, ενώ σχετικά με τις συναντήσεις με πολιτικούς σημείωσε πως «πάντα στις συναντήσεις είμαστε περισσότεροι».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φρουζής γκρέμισε το αφήγημα ΝΔ-ΚΙΝΑΛ περί σκευωρίας

Σχολιάζοντας τη χθεσινή κατάθεση του Κωσταντίνου Φρουζή, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ότι με τις απαντήσεις του «γκρέμισε το αφήγημα ΝΔ-ΚΙΝΑΛ περί σκευωρίας» στο σκάνδαλο Novartis.

Όπως αναλυτικά υπογραμμίζουν:

«Η σημερινή κατάθεση Φρουζή και η παραδοχή των ψευδών του, καταρρίπτει οριστικά τους ισχυρισμούς της ΝΔ- ΚΙΝΑΛ περί «σκευωρίας» στο σκάνδαλο Novartis, όσο και αν τα δύο κόμματα λειτουργούν ως συνήγοροί του επειδή όλοι μαζί έχουν δικαστικές εκκρεμότητες. Σήμερα, μετά από επίμονες ερωτήσεις βουλευτών στην προανακριτική:

»- Ο κ. Φρουζής αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι ποτέ δεν του έγινε αναφορά σε ονόματα πολιτικών από την κ. Τουλουπάκη, ούτε για τυχόν ευθύνες καθενός από αυτούς.

»- Ο κ. Φρουζής πήρε πίσω όλα όσα κατέθεσε προχθές με υπαινιγμούς για τους εισαγγελείς διαφθοράς, καταθέτοντας ότι δεν διαπίστωσε καμία παράτυπη ή παράνομη συμπεριφορά από μεριάς τους.

»- Ο κ. Φρουζής αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με πιέσεις Παπαγγελόπουλου σε εισαγγελικούς λειτουργούς.

»- Τέλος, ο κ. Φρουζής σήμερα ανακάλεσε επίσης όσα ανέφερε προχθές, ότι δήθεν δεν κλήθηκε ποτέ από εισαγγελικούς λειτουργούς αφού ομολόγησε πως τελικά κλήθηκε τουλάχιστον δύο φορές να δώσει εξηγήσεις μαζί με τους πληρεξούσιους δικηγόρους του».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Public Issue: Χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών σε Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πολιτικούς και Βουλή

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...