Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παναγιωτόπουλος: Τεράστια τα περιθώρια συνεργασίας με το Ισραήλ στον αμυντικό τομέα

Παναγιωτόπουλος: Τεράστια τα περιθώρια συνεργασίας με το Ισραήλ στον αμυντικό τομέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιδιαίτερη αναφορά στους ισχυρούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, καθώς και την ευρεία συνεργασία που έχει επιτευχθεί στον τομέα της Άμυνας, έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ .

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, κατά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του κ. Ναφτάλι Μπένετ, επιβεβαιώθηκε η βούληση της Ελλάδας και του Ισραήλ για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους στον αμυντικό τομέα.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα εξοπλισμών και επίκαιρα ζητήματα συνεργασίας στον αμυντικό – τεχνικό τομέα.

Οι δύο Υπουργοί αναφέρθηκαν στην προστιθέμενη αξία της πολυεπίπεδης τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, και τη συνεισφορά της στη δημιουργία συνθηκών ασφαλείας και σταθερότητας στην Ν.Α. Μεσόγειο.

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για τις προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, καθώς και τρόπων αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους.

Ακολούθως, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ισραηλινής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών (SIBAT) και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Οπλικών Συστημάτων (MAFAT).

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με στελέχη της πολύ ισχυρής Αμυντικής Βιομηχανίας αυτής της χώρας και να συζητήσουμε τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ της ισραηλινής και της ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας σε αυτή την ενδιαφέρουσα ασφαλώς γεωπολιτική συγκυρία» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Είναι πραγματικά τεράστια τα περιθώρια ανάπτυξης συνεργασιών, συνεργειών, ακόμα και σχημάτων συμπαραγωγής, ανάμεσα σε ελληνικά και ισραηλινά στοιχεία της Αμυντικής Βιομηχανίας» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Τέλος, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις εγκαταστάσεις της Ισραηλινής Αεροπορικής Βιομηχανίας, όπου μου έγινε μία ενημέρωση σχετικά με το Μη Επανδρωμένο Όχημα τύπου «Heron», το οποίο προμηθεύονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να ενταχθεί πλέον ενεργά στις υπηρεσιακές τους δομές και είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την εξαιρετικά προηγμένη και αναπτυγμένη Ισραηλινή Βιομηχανία σε επίπεδο ανάπτυξης Μη Επανδρωμένων Οχημάτων, κάτι που όπως καταλαβαίνετε ενδιαφέρει και εμάς και θέτουμε και ως δικό μας στρατηγικό στόχο στην εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία» κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Ρωσία: Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ για διαφθορά

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...