Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Διαθέτουμε γεωπολιτικά εργαλεία και μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε

Δένδιας: Διαθέτουμε γεωπολιτικά εργαλεία και μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το μήνυμα πως η Ελλάδα διαθέτει γεωπολιτικά εργαλεία και μπορεί να τα εκμεταλλευτεί όταν εμπνεύσει διεθνή εμπιστοσύνη, σοβαρότητα και δέσμευση στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας .

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην παρουσίαση του βιβλίου του πρέσβη ε.τ. Γιώργου Σάββαϊδη, «Ανάλεκτα ελληνικής διπλωματίας», ο κ. Δένδιας τόνισε χαρακτηριστικά πως «εμείς, ως χώρα, διαθέτουμε γεωπολιτικά εργαλεία και μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε όταν η εν γένει συμπεριφορά μας εμπνεύσει διεθνή εμπιστοσύνη, σοβαρότητα και δέσμευση στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος, όταν μέσω πολιτικών επιδιώκουμε τη σύγκλιση συμμαχιών κοινότητας συμφερόντων και ανάληψης πρωτοβουλιών, όταν εξηγούμε και τίθουμε στους τρίτους φίλους και αντιπάλους ότι έχουν να κερδίσουν, εφόσον αντιμετωπίσουν τη χώρα μας ως ενεργό πόλο εξαγωγής και διάχυσης ασφάλειας και σταθερότητας, τόσο στον άμεσο περίγυρό της, αλλά και πέραν αυτού».

Στο πλαίσιο αυτό ο Έλληνας ΥΠΕ επεσήμανε πως τα διδάγματα αυτά αποτελούν καινή διαθήκη για τη διπλωματία της χώρας μας εσαεί.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας συμφώνησε με σχετική αναφορά του συγγραφέα του βιβλίου, αναφέροντας πως η εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας θα χαράσσεται και θα εφαρμόζεται σχεδόν πάντα σε ένα ασταθές, δύσκολο και ιδιαίτερα απρόβλεπτο περιβάλλον.

Τέλος, επικαλούμενος τον Πρώσο στρατιωτικό και συγγραφέα περί της θεωρίας και πρακτικής του πολέμου Καρλ Κλαούζεβιτς, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως εάν υποθέσουμε ότι οτιδήποτε συνιστά εν τη πράξει διπλωματία, υπό αυτή την έννοια είναι η ίδια η άμυνα της χώρας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε την μνήμη χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...